Bakan Çağlayan’dan Trenden Atıldığı İçin Ayağı ve Eli Kopan Gence İş Sözü

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan geçen yıl Tarsus’ta gaspçılar tarafından trenden atıldığı için iki ayağı ve sol eli kopan Rıdvan Paça (18) ile bir araya geldi.

Bakan Çağlayan engelli gence iş, kardeşini ise okutma sözü verdi.Mersin’e gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan farklı mahallelerde bulunan 2013 Akdeniz Oyunlarının yapılacağı 5 tesiste incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından Bakan Çağlayan, Tarsus’ta geçen gaspçılar tarafından trenden atılınca karşıdan gelen trenin altında kalması sonucu iki ayağı ve sol eli kopan Rıdvan Paça (18) ile bir araya geldi. Bakan Çağlayan, Mersin Limanı'nda MIP firması önünde kendisini çiçeklerle karşılayan Paça ve ailesiyle bir süre görüştü. Bakan Çağlayan, geçen yıl Tarsus'ta tren kazası geçiren Rıdvan Paça'nın kendisinden protez takılması talebinde bulunduğunu belirtti.

Kendisinin de "Devlet olarak yapamazsak bile hayırsever kanalıyla protez taktıracağız” şeklinde konuştuğunu ifade eden Çağlayan, “Sağolsun, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi'nde yatırım yapan firmaların sahiplerinden Tarık Pekkan arkadaşımız masrafları üstlendi. Bir yıldır yürüyemeyen genç kardeşimiz şimdi yürüyor ve sol elini de kullanabiliyor" şeklinde konuştu.

Bakan Çağlayan, Rıdvan Paça'nın annesi Fatma Paça'nın oğluna iş istemesi üzerine, Vali Güzeloğlu’na talimat vererek engelli kadrosundan iş verilmesi talimatını verdi. Rıdvan Paça'nın ilköğretim okulu 4. sınıfta okuyan kız kardeşi Didem Paça'ya da üniversiteyi bitirinceye kadar tüm okul masraflarını karşılayacağı sözünü veren Çağlayan'a, aile teşekkür etti. Anne Fatma ve baba Adil Paça da Bakan Çağlayan ve hayırsever iş adamı Tarık Pekkan'a teşekkür etti .