Antalya Valiliği'nden Batı Çevre Yolu’yla İlgili Açıklama

Antalya Valiliği, 13,5 kilometre uzunluğundaki Batı Çevre Yolu’nun Konyaaltı ilçesi sınırlarında kalan Karaman ile Çandır çayları arasındaki bölümüne ait mevcut imar planının mahkeme kararıyla iptal edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Bu kesimde mahkeme kararına uygun olarak çevre düzeni planı, nazım plan ve uygulama imar planları yenilenmeli ve buna göre uygulama yapılarak mülkiyet terkinleri gerçekleştirilmelidir.” denildi. Yolun, Çandır Çayı ile Boğaçay Caddesi arasında yer alan bölümünde mülkiyet problemleri çözülen kesimlerde yol yapım çalışmalarına başlandığı, imar problemi olan Muhasara mevkiinde ise imar çalışmalarının devam ettiği duyuruldu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Antalya Batı Çevre Yolu’nun Kepez Köprülü Kavşağı’nın da bulunduğu 350 metrelik kesiminin Döşemealtı Belediyesi sınırları içinde; Kepez ile Duraliler Köprülü Kavşağı arasındaki yaklaşık 7,5 kilometrelik kesiminin Kepez Belediyesi sınırlarında; Duraliler ile Serbest Bölge Köprülü Kavşağı arasındaki 5,5 kilometrelik bölümünün de Konyaaltı Belediyesi sınırları içinde kaldığı kaydedildi. Yolun Kepez sınırları kesimdeki ormanlık alanlar için izin irtifak talep edildiği, özel mülkiyet olan kesimlerde ilgili belediyeler tarafından nazım ve uygulama imar planı çalışmalarının devam ettiği, Duraliler Köprülü Kavşak revize projesinin Karayolları Genel Müdürlüğü’nde onay aşamasında olduğu bilgisine yer verildi.

Yazılı açıklamada, Batı Çevre Yolu’nun durumuyla ilgili şu ifadeler kullanıldı: “Bu kesimdeki Duraliler ile Karaman Çayı arasındaki Karamersim mevkiinde imar uygulaması yapılmış olup, mütemmim cüz ödemeleri Büyükşehir Belediyesi’nce yapılmaktadır. Karaman çayı ile Çandır çayı arasındaki mevcut imar planı mahkeme kararı ile iptal edilmiştir. Bu kesimde mahkeme kararına uygun olarak çevre düzeni planı, nazım plan ve uygulama imar planları yenilenmeli ve buna göre uygulama yapılarak mülkiyet terkinleri gerçekleştirilmelidir. Bu kesimdeki mütemmim cüz ödemeleri Karayolları tarafından yapılmaktadır. Çandır Çayı ile Boğaçay Caddesi arasında yer alan kesimde mülkiyet problemleri çözülen kesimlerde yol yapım çalışmalarına başlanmış, imar problemi olan Muhasara mevkiinde imar çalışmaları devam etmektedir. Boğaçay Caddesi ile Serbest Bölge Köprülü Kavşağı arasında mülkiyet sorunu çözülen kesimlerde yol yapım çalışmaları devam etmektedir. Bu kesimdeki Serbest Bölge Köprülü Kavşak sahasına ait revize imar planı çalışması ilgili belediyeler tarafından yapılmaktadır.”