Leyla Gencer korosundan harika konser

Devlet bakımı altındaki çocuklardan oluşan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Korosu ile Leyla Gencer Çocuk Korosu ''Sevgi ve Kaynaşma Projesi'' kapsamında konser verdi.

Leyla Gencer Sahnesi'ndeki konsere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ÇHGM Müdürü Abdülkadir Kaya, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan, yurtlarda kalan çocuklar ve çok sayıda davetli katıldı.

Leyla Gencer Çocuk ve Gençlik Korosu Şefi İpek Böler, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca, yurtlarda kalan ve sanata yeteneği olan çocukların keşfedilmesi amacıyla ''Sevgi ve Kaynaşma Projesi'' başlatıldığını söyledi.

Sanata ve müziğe yeteneği olan çocukları belirledikten sonra bir süre provalar yaptıklarını belirten Böler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bu yetenekleri sergileyebilmek için bir fırsat olduğunu, böylece konser vermeye karar verdiklerini ifade etti.

Çocukların beklediğinden daha yetenekli ve sanata yatkın çıktıklarını vurgulayan Böler, ''Koromuzda 7 yaşından 14 yaşına kadar 16 çocuğumuz var. Piyano çalan kızımız hiç piyano dersi almamış. Hocamız ona sadece ellerini kullanmayı öğretti ve ortaya böyle büyük bir yetenek çıktı. Gerçekten çok yetenekli. Sayın Bakanımız Fatma Şahin'i çocuklarımızın sadece bedensel ve ruhsal gelişimiyle değil, onlara iyi bir gelecek hazırlamak adına sosyal gelişimlerinin de sağlanması nedeniyle tebrik ediyorum'' dedi.

Konser öncesinde Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklar seymen gösterisi sunarken, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü yurtlarında kalan Sema Sevgi de piyano resitali verdi.

Daha sonra sahneye çıkan Leyla Gencer Çocuk Korosu ve ÇHGM Korosu, İpek Böler'in şefliğinde, ''Rolf Lovland''ın bestelediği ''Secret Garden'', ''Sevgi Çiçekleri'', ''Güzel Anadolu'', ''23 Nisan Türküsü'', ''Atatürk Ölmedi'', ''Cis Diyelim'', ''Karadeniz Türküsü'', ''Silent Night-Holy Nigt'', ''Bülbül'', ''Memleketim'', ''23 Nisan Şarkısı'' gibi eserleri birlikte seslendirdi.

Opera Sanatçısı Cumhur Böler'in eşliğinde ''Funıculı-Funıcula'' adlı operayı seslendiren çocuk koroları, Opera Sanatçısı Seza Kırgız Deneme eşliğinde de ''Ayrılık'' eserini yorumladı.

Konserin sonunda çocuklar Gaziantepli olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e Gaziantep türküsü ''Bahçelerde Mor Meni'' türküsüyle sürpriz yaptı. Bakan Şahin de eşlik ederek koroyla türküyü söyledi.

Kaynak: AA