Ayvalık’ta Çocuklar Kaymakam ve Belediye Başkanlığı Koltuğuna Oturdu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 23 Nisan nedeniyle Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı koltuklarına oturan çocuklar, ilçenin geleceği için önemli mesajlar verdi.

Ayvalık’ta Çocuklar Kaymakam ve Belediye Başkanlığı Koltuğuna Oturdu
Sabah saat 11.00’de Nuri Zarplı İlköğretim Okulu’ndan Dicle Soydemir, Ayvalık Kaymakamlığı koltuğuna oturdu. Saat 11.00’deki törende, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’ı makamında ziyaret eden Dicle Soydemir, Ege Kaplan, Doğa Çetinel ve Melina Günbatı adlı Nuri Zarplı İlköğretim Okulu öğrencilerine, öğretmenleri Süleyman Kış ve Aslı Bekit eşlik etti.

Ayvalık Kaymakamlığı koltuğuna oturan Dicle Soydemir, Ayvalık’ın geleceğinin turizm olduğunu belirterek, ilçenin tanıtımı konusunda yapılan çalışmaların aynı tempoda devam etmesi gerektiğini kaydederek, Cunda Adası’nda bulunan okullarının önündeki parkın onarımlarının yanı sıra yeni ekipmanlarla donatılması ve okulun sıvı yakıtla çalışan ısınma sisteminin katı atık sistemine döndürülmesini istediği gözlendi.

BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKTAŞ TALİMATLAR YAĞDIRDI
Ayvalık Kaymakamlığı koltuğuna Nuri Zarplı İlköğretim Okulu 6-A sınıfı öğrencisi Dicle Soydemir’in oturduğu dakikalarda, Ayvalık Belediye Başkanlığı koltuğuna ise Bilginer Büyüktaş oturdu. Kıvanç Sarlıcalı İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencisi Bilginer Büyüktaş’a Belediye Başkanlığı görevinde okul arkadaşları Beyza Korkmaz ve M. Sadık Şahin’de yardımcı oldu. Okulu Müdürü İbrahim Özdemir ve öğretmenleri Funda Demir’in hazır bulunduğu törende, Ayvalık’ta kültürel turizmin geliştirilmesi çalışmalarının aynen sürmesi için talimatlar yağdıran minik belediye başkanı, ilçenin turizm alanındaki alternatifleri olan su sporları, temiz oksijeni ve mutfağının daha çok ön plana çıkarılmasını istedi. Ayvalık Belediye Başkanı Büyüktaş, Kıvanç Sarlıcalı ilköğretim Okulu’nun bahçesindeki eksikliklerin giderilmesi için telsizle gereken talimatları verirken, ilçedeki ekonomik refah seviyesinin turizm gelirlerinin çoğalmasıyla yükseleceğini kaydetti.

Öte yandan, Ayvalık’ta Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının dışında Garnizon Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ayvalık Meslek Yüksek Okulunda da geleceğin miniklerinin bu makamlara sembolik olarak oturdukları kaydedildi .
Kaynak: İHA