Üniversiteden Çocuklara 23 Nisan Konseri

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Buca’daki ilköğretim öğrencilerine yönelik “Çocuk Konseri” gerçekleştirdi.

Konser, DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Reşat Postacıoğlu Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 'nın misyon ve vizyonuna uygun olarak, çocuklara müzik sevgisini aşılamayı amaçlayan konserde, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestrası, Leopold Mozart 'ın “Oyuncak Senfonisi”ni seslendirdi. 7 minik öğrencinin oyuncak çalgılarıyla orkestra önünde gösterdikleri performans, salondaki çocuk ve yetişkin herkesi adeta büyüledi. Şefliğini Yrd. Doç. Dr. Mümtaz Hakan Sakar 'ın yaptığı orkestra, ikinci eser olarak O. Rieding 'in si minör Keman Konçertosu 'nda, DEÜ Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Melek Köyüstün, küçük öğrencilere eşlik etti. 3 küçük solist kemancının performansları sayesinde, salondaki izleyici çocuklar, enstrüman çalabilmenin ne kadar da eğlenceli ve güzel bir uğraşı olduğunun farkına vardılar.

L.v. Beethoven 'in 9. Senfoni 'sinin ardından şiiri Nazım Hikmet 'e, müziği Fazıl Say 'a ait “Kız Çocuğu” adlı eser seslendirildi. Konserin son bölümünde Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Korosu, Sitare Mekik 'in yönetiminde son derece eğlenceli bir repertuvarı seslendirdiler.

Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestra şefi Yrd. Doç. Dr. Mümtaz Hakan Sakar, çocuk konserlerini farklı örneklerle zenginleştirip her yıl gerçekleştirerek gelenekselleştirmeyi planladıklarını bu etkinliklerle çocukların başta klasik batı müziği olmak üzere müzik sanatına ilgi duymalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Kaynak: İHA