Bayram, Burdur'un İlçelerinde Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Burdur'un ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Karamanlı'da, Belediye Kapalı Pazaryeri'nde düzenlenen törene Kaymakam Uğur Akmeşe, Belediye Başkanı Mehmet Özger, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Tarran Güney, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eren, törende yaptığı konuşmada, devlete, Cumhuriyet'in temel değerlerine ve milletin bütünlüğüne yönelik geçmişteki saldırıların yarın da devam edebileceğini söyledi.

Gelecek nesillerin bilinçli ve düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için onlara gerçeklerin anlatılması, yüklendikleri emanetin büyüklüğünün öğretilmesi gerektiğine işaret eden Eren, ''23 Nisan'da hepimizin öncelikli görevi bu olmalıdır'' dedi.

Kutlamalar, öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

-Ağlasun-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ağlasun ilçesinde de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Aydın Kaplan ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erkan Yıldız, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Öğrencilerin şiir okuduğu ve çeşitli gösterilerini sergiledikleri tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

-Bucak-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bucak'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, koltuğunu 75. Yıl İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Nimet Altınışık'a kısa süreliğine devretti.

Sembolik Kaymakam Nimet Altınışık, sembolik Belediye Başkanı Oğuzhan İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Özdemir'i arayarak Konak Mahallesi'nde çocuk parkı yapılması için yardım istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları daha sonra şehir stadyumunda düzenlenen törenle devam etti. Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, Belediye Başkanı Ramazan Ayaz ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Özgürer Türkmenel, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Törende öğrenciler şiir okudu ve çeşitli gösteriler yaptı. Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle devam etti.

Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz da deneme sınavlarında başarılı olan 60 öğrenciye bir yıllık internet üzerinden eğitim paketi armağan etti.

Kutlamalar, geçiş töreniyle sona erdi.
Kaynak: AA