Tanık Berberoğlu, Alparslan Aslan'ı Tanımadığını İddia Etti

Danıştay saldırısına ilişkin ifadelerine başvurulan tanık Sinan Berberoğlu, Danıştay saldırısı ve Ergenekon davası sanığı Osman Ylıdırım'ın kendisini para koparmak için aradığını iddia etti.

Berberoğlu, Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ı da tanımadığını ileri sürdü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasının 222. duruşmasında Veli Küçük, Muzaffer Tekin ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık hazır bulundu. Önceki oturumlarda duruşmalara girmeleri men edilen tutuklu sanıklar Doğu Perinçek, Semih Tufan Gülaltay, Bedirhan Şinal, İsmail Sağır, Arhan Timuroğlu ve Özkan Kurt ile sağlık mazeretleri olan tutuklu sanıklar Seyhun Zaim, Ergün Poyraz ve Sedat Peker ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, başka bir suçtan tutuklu bulunan tanık Sinan Berberoğlu'nun ifadesinin tamamlandığını belirtti.

Başkan Özese'nin soru sormak isteyen olup olmadığına yönelik sorusu üzerine, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel söz istedi. Tutuklu sanık Osman Yıldırım ile Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası atılması ve Danıştay saldırısı tarihlerinden birkaç gün önce üst üste telefon görüşmeleri yaptıklarını hatırlatarak, Yıldırım ile nasıl tanıştıklarını ve bu görüşmenin içeriklerini sordu. Berberoğlu, 2004 ya da 2005 yılında Bayrampaşa Cezaevi'nde kaldığını, o sırada Osman Yıldırım ile tanıştığını, tahliye olduktan sonra Yıldırım ile karşılaştıklarını, birisinden alacağı olduğunu söyleyen Yıldırım'ın kendisinden bu konuda yardım istediğini aktardı. Osman Yıldırım'ın, parasını alamayınca kendisinden borç istediğini belirten Berberoğlu, "Bir kahvehane açacağını ve evden işe işten eve gideceğini söyledi.

Ben de yardımda bulundum. Daha sonra 5 bin dolar daha borç istedi. Ben de vereceğimi söyledim. Ankara'ya maç izlemeye gittim. Akşam da zaten polisler beni otelden aldılar." diye konuştu.

Osman Yıldırım'ın, kendisini para koparmak amacıyla aradığını belirten Berberoğlu, Yıldırım'ın telefon numarasını da telefonuna 'Rok' diye kayıt etmesine ilişkin soruya cevap verdi. Berberoğlu, "Eşimin yanında bile arıyor ve beni taciz ediyordi. Eşim de böyle insanlarla muhatap olmamı istemiyordu. Bu nedenle ben de telefonuma Yıldırım'ın ismini 'Rok' diye kaydettim." ifadesini kullandı. Cumhuriyet gazetesine el bombası atılmasından 2 veya 3 gün önce Osman Yıldırım tarafından arandığını kabul eden Berberoğlu, kendisinin de Yıldırım'ı aradığına ilişkin kayıt bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Benden devamlı para istiyordu. Ben de kurtulayım diye 'Gel paran hazır. Al git.' anlamında onu aradım." iddiasında bulundu. Danıştay saldırısından bir gün önce gece saat 23.23 ve 23.24'te iki kez daha arandığı belirtilen Berberoğlu, tanımadığı bir numaradan çağrı geldiğini, ancak görüşmediğini söyledi.

Savcı Pekgüzel, "İlk görüşme 34 saniye, ikincisi ise 115 saniye. Bu görüşmeler açılıp konuşulmuş görüşmeler." dedi.

Berberoğlu ise Yıldırım'ın her zamanki gibi para koparmak için aradığını söyledi.

Savcı Pekgüzel tarafından Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan, Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'i tanıyıp tanımadığının sorulması üzerine Berberoğlu, Ergenekon davasında yargılanan sanıklardan sadece Osman Yıldırım'ı tanıdığını söyledi.

Pekgüzel, "Osman Yıldırım sana domuz karikatürü, türban ve bomba atılması konularında bir şey söyledi mi?" diye sordu. Berberoğlu ise bu konulardan bilgisi olmadığını belirtti.

Savcı Pekgüzel, "Tanımadığınızı söylüyorsunuz ama Danıştay saldırısı öncesindeki gece sizin telefon numaranız, Alparslan Arslan'ın telefon numarasından aranmış. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?" diye sordu. Berberoğlu da "Osman beni, kendisine ait olmayan bir numaradan aramış olabilir." karşılığını verdi. Daha önce savcılığa verdiği ifadede, Danıştay saldırısı öncesindeki gece tanımadığı bir numara tarafından kendisinin arandığını ve arayan kişinin "Yarın Yargıtay'da işim var, oraya gideceğim." dediğinin hatırlatılması üzerine Berberoğlu, sesi tanımadığını, bir anlam da veremediğini ileri sürdü. Savcı Pekgüzel'in, bu görüşmenin Alparslan Arslan tarafından yapılmış olup olamayacağının sorulması üzerine Berberoğlu, Arslan'ı tanımadığını yineledi. Savcı Pekgüzel, daha önce de ifadesine başvurulmak üzere çok kez mahkemeye çağrıldığını anlattı ve Berberoğlu'na, neden bu zamana kadar mahkemeye gelmediğini sordu. Berberoğlu ise "Vergi davalarından hükümlüydüm. Onları yapılandırmaya çalışıyordum. Gelseydim tutuklanacaktım." karşılığını verdi .