Kocaeli'deki Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı

Gebze ilçesinde yalıtım ürünleri üreten bir fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı.

İnönü Mahallesi'ndeki Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikanın üretim bölümünde çıkan yangına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze, Körfez, Çayırova, Dilovası ve Darıca belediyeleri itfaiye ekipleri ile İstanbul'dan gelen 4 ekiple müdahale edildi.

İstanbul'dan gelen ve ''Kocayusuf'' adı verilen çok fonksiyonlu robotik müdahale aracı ile bazı iş makineleri fabrikanın duvarlarını yıkarak söndürme çalışması yaptı.

Bu arada Gebze Kaymakamı Salih Karabulut ile Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erkan da yangın yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Erkan, AA muhabirine, ''Yangının kaynak yapımı sırasında çıktığı söyleniyor. Kullanılan malzeme yanıcı olduğu için kaynak kıvılcımı malzemenin alev almasına neden olmuş. Zamanında müdahale edilmesine rağmen söndürülememiş. Fabrikada derinlik var. İtfaiyenin sıktığı suyla alevlere hemen ulaşılamadı'' dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nin itfaiye ekibi aracılığıyla firmalara yangın konusunda eğitimler verdiklerini ifade eden Erkan, ''Zaman zaman bu tür sıkıntılarla yine karşılaşabiliyoruz. Allah'a çok şükür ölüm ve yaralanma yok. Ancak üzüntü verici. Böyle bir milli servet bazı tedbirsizliklerden dolayı heba olup gidiyor'' diye konuştu.

Yangını izleyen bir işçi baygınlık geçirince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları 20 araçla sürüyor .
Kaynak: AA