Fotoğraf Gösterisi Beğeni İle İzlendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Karadeniz Ereğli Fotoğraf Sanatı Amatörleri Derneği (KEFSAD) organizasyonu ile düzenlenen, Niko Guido’nun sunduğu, “Myanmar&Haiti” fotoğraf gösterisi beğeni gördü.

Fotoğraf Gösterisi Beğeni İle İzlendi
KEFSAD Başkanı Ozan Albayrak, Gülüç Büyük Anadolu Oteli Erdemir Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Niko Guido’nun deneyimlerini ve fotoğraflarını Ereğlili fotoğraf severlerle paylaşmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Fotoğraf sanatçısı Niko Guido Haiti de belgesel tarzda çalıştığını, Mmyanmar’da ise gezi fotoğrafları çektiğini belirterek resimleri çekerken başından geçen ilginç olayları anlattı. Dev ekranda fotoğrafların çekildiği bölgelerin yöresel müzikleri eşliğinde resimleri gösteren ve gösteri sonunda söyleşiden sonra katılımcıların sorularını yanıtlayan Guido, asıl adının Niko olmadığını belirtti.

Niko Guido takma ismini ilk işinde daha çok ciddiye alınmak ve popülerlik kazanmak amacı ile kullandığını söyleyen Guido, resim çekerken teknikten daha çok içeriğe ve konusu portre olduğunda karşılaştığındaki ilk anda çektiği kareye önem verdiğini açıkladı.

Fotoğraf sanatçılığının pahalı bir iş olmadığını savunan Guido’ya gösteri sonunda Ozan Albayrak tarafından Plaket verildi.