Gazihan Dede Mesire Alanında Çalışmalar Hızlandı

Adıyaman'da bulunan Gazihan Dede Mesire alanının çok kısa zaman içersinde Adıyamanlılara hizmet vermesi için yer tespit ve arazi çalışmaları hızlandı.

Gazihan Dede Mesire Alanında Çalışmalar Hızlandı
Adıyaman Vali Vekili Yakup Güney, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Musa Akşan, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Fuat Şanal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Bağcı, Adıyaman Orman İşletme İl Müdürü Yusuf Turan, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Sami Işık, 15. Orman Su Bölge Müdürlüğü Adıyaman Şube Müdür Vekili Metin Karlı Gazihandede Mesire alanında yapılacak düzenlemeler ve çalışmaları yerinde inceledi.

Adıyamanlıların piknik alanı sorununa çözüm bulmak için çalışmalarını sürdüklerini belirten Adıyaman Vali Vekili Yakup Güney, "Gazihan Dede Mesire alanını biran önce Adıyaman halkına hizmet versin diye bu bölgede bulunan Özel İdareye ve Defterdarlığa ait arazilerin Orman İşletme Müdürlüğüne devrinin yapılması için yerinde incelemeler yaptık.

Amacımız Adıyamanlıların birlikte piknik yapabilecekleri bir mekana kavuşmalarını sağlamak ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün bölgede yapacağı yeni tesisler ve kamp alanları için gerekli olan eksikliklerin giderilerek çalışmaların tamamlanması. Bu konuda ilgili kurum yetkilileri ile birlikte yerinde incelemelerimizi tamamladık. En kısa zamanda altyapı, tesisler ve çevre düzenlemeleriyle birlikte halkımıza hizmet verecek modern bir piknik alanını faaliyete geçireceğiz" dedi.

Daha sonra konuşan, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Fuat Şanal, "Bölgenin Adıyaman için çok önemli bir merkez olacağından eminim. Özellikle Maliye ve Özel İdareye ait arazilerin Orman İşletme Müdürlüğüne devrinin yapılmasıyla birlikte çalışmaların ve yapılacak yatırımların hızlanacağını düşünüyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Ardından yapılacak olan tesislerin tamamlanması ve gerekli ihalelerin yapılmasıyla birlikte burası Adıyamanlılar için bir cazibe merkezi halinegelecektir" dedi.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Gazihan Dede mevkiinde yapacağı Kayıkhane ve Kamp alanları için tam destek vereceklerini ve gerekli arazi tahsisinin yapılacağını belirten Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Musa Aşkan ise , "Adıyamanlı gençlerin ve spor severlerin çok daha iyi imkanlara kavuşması için projeler hazırlayan İl Müdürümüzü kutluyorum. Binlerce gence hizmet verecek olan su sporları tesislerinin hem bölgeye hem de ülkeye hizmet edeceğini ve uluslar arası yarışların yapılacağınıöğrendiğimde çok mutlu oldum. Biz Bölge Müdürlüğü olarak her konuda gerekli desteği vereceğiz" dedi.