Eskişehir Senfoni Orkestrası Amerika'da Konserler Verecek

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Türkçe konuşan ülkelerden klasik batı müziği sanatçılarının da katılımıyla "TÜRKSOY Senfoni Orkestrası" olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde Yunus Emre Oratoryosu’nu seslendirecek.

Büyük çoğunluğunu Türkiye'nin en genç orkestrası olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sanatçılarının oluşturduğu ve TÜRKSOY Teşkilatına üye ülkelerin müzisyenlerinin de yer aldığı 80 kişilik Senfoni Orkestrası, Amerikan Jonathan Griffith Singers Topluluğuyla birlikte Yunus Emre 'nin hümanist mesajlarını Amerika kıtasına taşıyor.

Ahmet Adnan Saygun 'un Türk müziğinin bu alandaki ilk ve en görkemli eseri olan Yunus Emre Oratoryosu, Şef Prof. Rengim Gökmen yönetiminde 23 ve 25 Nisan 2012 tarihlerinde New York ve Washington şehirlerinin en prestijli salonlarında sanatseverlerin karşısına çıkacak. New York 'taki konser kentin en gözde, en prestijli sanat merkezlerinden biri olan Lincoln Center Avery Fischer Hall 'da, Washington 'daki konser ise Strathmore Music Center 'da gerçekleştirilecek.

Yunus Emre Oratoryosu, 1946 'da Ankara 'da, bir yıl sonra iki kez Paris 'te, 1958 yılında ise Birleşmiş Milletler 'in kuruluş yıldönümü nedeniyle New York 'ta, ünlü şef Leopold Stokowski yönetiminde seslendirilmişti.
Kaynak: İHA