Arap Turizm Acentelerinin Yetkilileri Kastamonu'da

Bazı Arap ülkelerinin turizm acente yetkililerinden oluşan 46 kişilik bir grup, Kastamonu'ya geldi.

Türk Hava Yolları , Kas-Kon ve Türk Orta Doğu Turizm Konseyi Acenteleri'nin işbirliği ile düzenlenen ''Batı Karadeniz Fam Trip''ine katılan Umman, Kuveyt, Katar, Dubai, Abu Dabi ve Suudi Arabistanlı turizm acentesi yetkilileri, Sinop'un ardından Kastamonu'ya gelerek, ziyaretlere başladılar.

Grup, Kastamonu Vali Vekili Atila Kantay, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı ile İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu tarafından karşılandı.

Vali Vekili Kantay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu'ya Arap yarımadasında turist getirecek acente temsilcilerini ağırladıklarını belirterek, bu ziyareti turist gezisi olarak değil, Kastamonu'ya turizm açısından yatırım olarak gördüklerini söyledi.

Geziden doğan olumlu ve olumsuz sonuçların Kastamonu'ya döneceğini ifade ederek, ''İlk defa yaptığımız bir uygulamada, Kastamonu'da gezilecek bütün programlarda her tarihi mekana bir rehber eşlik edecek. Programa katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.

Grup ilk önce Şadibey Çiftliği'ni gezerken, çiftlikte bulunan atları beğenirken, rehber eşliğinde çiftlik hakkında bilgi aldılar.

Grubun, yarın il merkezindeki tarihi ve turistik yerleri gezeceği öğrenildi .
Kaynak: AA