Öldürülen Alman Uyruklu Tilmann Ekkehart Geske, Malatya'daki Mezarı Başında Anıldı

Malatya'daki Zirve yayınevinde 18 Nisan 2007'de öldürülen Alman uyruklu Tilmann Ekkehart Geske, Malatya'daki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Geske'nin Ermeni Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleştirilen törene, eşi Susanne Geske, oğlu Lucas, kızları Michal ile Miriam, yakınları ve arkadaşları ile Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek de katıldı.

Özbek, anma töreninde yaptığı konuşmada, Malatya'nın kendileri için 2007 yılından sonra çok daha özel bir önem taşıdığını söyledi.

Malatya'yı 2007'den önce sevdiklerinden daha çok sevdiklerini belirten Özbek, ''Çünkü bizim kardeşlerimiz burada imanları uğruna hayatlarını verdiler'' dedi.

Dualar, ilahiler ve İncil'den bölümler okunan anma töreninde, Geske'nin mezarına, Zirve Yayınevi cinayetlerinde öldürülen Uğur Yüksel, Necati Aydın ve Geske'nin fotoğrafları ile kırmızı karanfiller bırakıldı.

Zirve Yayıncılık tarafından hazırlatılan çelengin konulduğu kabrin yakınlarındaki ağaca İncil'den bir cümlenin yer aldığı afiş asıldı.

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüştü .
Kaynak: AA