Kaymakam Bulgurlu: Cemalüddin Seyyidi'nin Manavgat'ta Medfun Olması Gurur Verici

Antalya Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Seydiler köyünde kabri bulunan Hz.Cemalüddin-i Seyyidi'nin, soy kütüğü araştırmasında Peygamber Efendimiz'in (sas) torunları Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan'ın torunu olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Kaymakam Bulgurlu: Cemalüddin Seyyidi'nin Manavgat'ta Medfun Olması Gurur Verici
Kaymakam Bulgurlu, Hz. Cemalüddin-i Seyyidi'nin, Manavgat Seydiler köyü mezarlığında medfun bulunan mezarının ziyarete açılması ve tanınması için çalışma yaptıklarını belirtti.

Bulgurlu, Cemalüddin-i Seyyidi'nin mezarının, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi çizgilerini yansıtan yapıya kavuşturulacağını kaydetti.

Cemalüddin Seyyidi'nin soy kütüğü ile ilgili net bir bilgi almak için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdıklarını belirten Bulgurlu, Osmanlı kayıtlarına göre mezarı Seydiler köyünde bulunan kutlu insanın anne ve baba tarafından şeceresinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas) torunları Hz. Hüseyin ile Hz. Hasan'a dayandığının tespit edildiğini söyledi.

Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (sas) soyundan gelen kutlu bir insanın mezarının Manavgat'ta bulunmasının bölge için şeref ve onur olduğunu belirten Bulgurlu, Cemalüddin Seyyidi'nin mezarının korunması ve bilinmesi için Seydiler Kültür Derneği ile birlikte proje çalışması yaptıklarını ifade etti.

Bulgurlu, proje kapsamında, Antalya Aydınlar Ocağı Başkanı Nasuh Boztepe, AK Parti Antalya İl Genel Meclis üyesi Ömer Şahin, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Öğretim Görevlisi İbrahim Erkış ve Seydiler Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Abdurrahman Şahin'le birlikte Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel'i makamında ziyaret ederek, proje hakkında bilgilendirme yaptıklarını belirtti.

Bulgurlu, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas), dünyamızı şereflendirdiği 1441. yıl dönümünde Manavgat'ta bir torununun yaşadığını bilmenin sevinci içindeyiz. Resmi kayıtlara göre, Hz. Cemalüddin Seyyidi soy kütüğü bakımından hem anne hem baba tarafı yüce Peygamberimiz'in (sas) torunları Hz. Hüseyin ve Hasan'a dayanıyor. Manavgat'ta, Peygamberimiz (sas) soyundan kutlu ve mübarek bir insanın mezarının bulunması çok büyük şeref. Mezar korumasını da Manavgat'a yakışır bir şekilde yapacağız." dedi.

Mezarın korunmasına yönelik çalışmayı Selçuk Üniversitesi'nin yapacağını hatırlatan Bulgurlu, Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in, Konya'da Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerine yönelik çalışmalarla ilgili görevlendirdiği uzmanlarla yerinde uygulamaları gördüklerini kaydetti.

Seydiler köyünde mezarı bulunan Cemalüddin Seyyidi'nin mezarının mermerinde '1530 tarihinde yazılan ve halen İstanbul Başbakanlık arşivinde bulunan 162 numaralı defterin 648 sahifesinde 'Cemalüddin Seyyidi'nin cami ve zaviye vakıfları Seydiler köyündedir' yazılı ibaresi bulunuyor .