Kuşadası’nda Kentlilik Bilinci ve Kültür Turları

Kuşadası Belediyesi “Kentlilik Bilinci ve Kültür Turu” sosyal projesi ile üç yıldır yüzlerce öğrenci, Kuşadası ve Çevresini profesyonel rehberler ile gezdi.

Kuşadası’nda Kentlilik Bilinci ve Kültür Turları
Turizm Haftası nedeniyle bu yıl üçüncü kez düzenlenen kültür turu için Kuşadası İlköğretim Okulu, Belkent, Pakize Kamil Çağlayan İlköğretim okullarından alınan öğrenciler ilk önce Gazibeğendi tepesine götürüldü. Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün öğrencilere Kuşadası’na gelerek manzaraya bakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarlığımızı göstermek için buraya Gazibeğendi dediğimizi belirterek, çok önemli bir yerde yaşadığımızı söyledi.

Tarih kokan ve deniz ile güneşin birleştiği bir yerde yaşamak yetmez bilinçli olmak için bu turların düzenlendiğini ifade eden Başkan Altungün, öğrencilerden Güvercinada, Kervansaray, Efes, Meryemana’yı gezerken anlatılanları dikkatle dinlemelerini istedi.

Öğrenciler daha sonra Liman’da turist gemileri için bilgi alarak, Kervansaray, Güvercinada’yı ziyaret ederek Ephesia Otele gitti. Otel bölümleri, verilen hizmetler, turistlerin konaklamaları anlatıldıktan sonra otel müşterileri ile öğle yemeği yedi. Öğleden sonra Efes ve Meryemana’da rehberler tarafından verilen sunum sonrası yeniden Kuşadası’na döndü.

Turizm haftası kapsamında 4 gün sürecek olan “Kentlilik Bilinci ve Kültür Turları” için Mahmut Esat Bozkurt, Çakabey, 7 Eylül, İkiçeşmelik, Cumhuriyet, Rahime Bilici, Atatürk, Nermin Metin Akar ilköğretim okul öğrencileri ile Efeshia, Batıhan, Tusan, G.Blue Sky otelleri gezilecek, Liman, Güvercinada, Meryemana, Efes ziyaret edilecek. Kuşadası Otelciler Derneği KODER, Kuşadası Profesyonel Turist Rehberleri Derneği KURED, Kuşadası Turizm Danışma, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katılımıyla Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Kentlilik Bilinci ve Kültür Turu ile bu yıl da 300 den fazla öğrenci sosyal sorumluluk projesinden yararlanıyor. Öğrencilere proje için “Kentlilik Bilinci ve Kültür Turu” katılım belgesi, İbramaki Sanat Galerisi masa takvimi ve çok sayıda Kuşadası kartpostalı dağıtıldı .
Kaynak: İHA