Başkan Çağlayan’dan Köy Enstitülerinin Kuruluş Yıldönümü Mesajı

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan 17 Nisan 1940 yılında kurulan Köy Enstitüleri’nin Kuruluşu’nun 72. yılı sebebi ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Çağlayan’dan Köy Enstitülerinin Kuruluş Yıldönümü Mesajı
Başkan Çağlayan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Köy Enstitüleri kurtuluş savaşı sonrasında köylerde yaşanan kalkınmanın ve aydınlanmanın öncüsüdür, bu bilinçlenme Türkiye'yi 1990'lı yıllara taşımıştır.17 Nisan 1940 yılında kurulan Köy Enstitüleri Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük eğitim ve kültür projesidir. Köy Enstitüleri Türkiye Cumhuriyeti’ne şekil ve yön veren toplumsal bir kalkınma şeklidir. Türk milletinin kendine olan özgüven, azim ve kararlılığının en değerli ifadesidir.1940 - 1945'li yıllarda köylü ve kasabalısı ile Türk Gençlerine; Bilim, Felsefe, Sanat, Edebiyat ve Dünya Klasikleri ile birlikte bir bütün olarak “Yaşam” öğretilmiştir

Köy Enstitüleri'nin kurucuları; bu büyük yapıtta emeği olan, hayat veren ve mezun olduktan sonra köyünde ve kasabasında kendisini halkına hizmet etmeye adamış, Köy Enstitüsü çıkışlı bütün öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, halen hayatta olan öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun bir yaşam diliyorum.”
Kaynak: İHA