Konya’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Konya İl Müftülüğü tarafından “Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” ile ilgili bir panel düzenlendi.

Konya’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen panele AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Konya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Peygamber Efendimizin dünyaya gelişlerinin 1441. yılını kutladıklarını belirterek, “Onun sevgisi, sünneti ve ahlakı etrafında birleşebilmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması Peygamber Efendimizin kardeşlik ahlakı ve hukuku konusu. Bu gerçekten önemli bir konu. Özellikle her gün haberlerde kardeş kanının döküldüğü haberleri gördükçe bu konuyu anlamaya daha çok ihtiyacımız var. Yüce dinimiz bütün inananları kardeş ilan ediyor. Dili, ırkı, rengi ne olursa olsun bütün Müslümanlar kardeştir. Ancak kardeşliğin de bir ahlakı ve hukuku var. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir ancak kardeş kardeşe zulmetmez, zalimin eline teslim etmez. Bugün burada değerli hocalarımızla bu konuyu masaya yatıracağız” dedi.

Konuşmaların ardından Konya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıkan ile Konya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi .
Kaynak: İHA