Hangi Medya Organlarıyla Çalıştınız

Çevik Bir dün savcının karşısına geçti, sorular ise 28 Şubat'ın medyatik isimleriyle ilgiliydi: Fadime Şahin ve Müslüm Gündüz ile ilgili haberleri kime yaptırdınız?

Hangi Medya Organlarıyla Çalıştınız
Darbelerle hesaplaşan Türkiye, bu kez 28 Şubat'ı sorgulamaya başladı. 28 Şubat 1997 sonrasında yaşanan süreç, artık savcının dosyasındaydı. Ve 'post-modern ' darbe olarak anılan o süreç, resmen tutanaklara geçti. Soruşturmayı yürüten Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, aralarında dönemin Genelkurmay 2.Başkanı Çevik Bir'in de bulunduğu sanıklara şu soruları yöneltti:

Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Tayyip Erdoğan hakkında basında çıkan haberler, Batı Çalışma Grubu'ndan mı geldi?
RP'nin iktidara gelmesinin ardından, ABD ve İsrail'de görüşmeler yapılmış, bu görüşmelere Çevik Bir, Org. İlhan Kılıç, Çetin Saner, Tümg. Orhan Yöney, Aydan Kodaloğlu ve Onur Öymen de katılmıştır. Bu görüşmeler, darbeye yönelik icazet amacı mı taşımaktadır?

HANGİ MEDYA ORGANLARIYLA ÇALIŞTINIZ?
Batı Eylem Planı'nda, İran'daki Türk boylarına mensup 24 milyon kişinin bağımsızlık düşüncelerini harekete geçirmek de var. Bu yöndeki emri kim verdi?
Aczmendilerin gündemde tutulması için hangi medya organlarıyla çalıştınız? O günlerde televizyonlarda ve gazetelerde psikolojik harekat malzemesi olarak kullanılan Fadime Şahin, Müslüm Gündüz, Aczmendiler ile 'Aydınlık için 1 dakika karanlık ' eylemleri, böyle bir çalışmanın ürünü müydü?
Subay, astsubay eşlerini istihbaratçı olarak kullandınız mı?
Ülker, İhlas, Asya, Beğendik ve benzeri firmaların ürünleri neden askeri ihalelere alınmadı?

ALT ÜST EDEN İTİRAF
Savcılığın soruları kadar, şüphelilerin ifadeleri de dikkat çekti. İşte o ifadeler:
Emekli Tuğgeneral İdris Koralp: Batı Çalışma Grubu, Milli Güvenlik Kurulu'nca kuruldu.
Emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan: Darbeler ne ülkeye ne de TSK'ya fayda getirmedi. İnancım gereği, ulu emre itaat eden bir insanım.

İSMİMİ KULLANDI...
Emekli Albay (İsmi yok): Alkol kullanmamam ve oruç tutmam hor görülüyordu. Beni tanıdıkları için böyle bir görev vermeleri mümkün değildi.
Emekli Albay Mustafa Kemal Savcı: Beni bu konuda mağdur eden ve BÇG'yi kuran ve yöneten Orgeneral Çevik Bir'dir. Bu nedenle Çevik Bir ve ismimi bana bildirmeden grup içinde gösteren Albay Cihangir Akşit'ten şikayetçiyim.

SİNCAN YOLCULARI
Soruşturmada gözaltına alınan 16 kişiden 9'u tutuklandı, 7'si de serbest bırakıldı. Emekli tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan, İdris Koralp; emekli kurmay albaylar Hüsnü Dağ, Sezai Kürşat Ökte; emekli albaylar Abdurrahman Yavuz Gürcüoğlu, İsrafil Aydın; emekli Binbaşı Salih Eryiğit; emekli yüzbaşılar Mustafa Babacan ve Orhan Nalcıoğlu tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konuldu. Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan emekli albay Serdar Çelebi teslim oldu.