Polisler, Zabıtaya Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitimi Verdi

Şanlıurfa Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Birimi tarafından düzenlenen uygulamalı eğitim seminerinde zabıta ekiplerine Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Polisi tarafından toplumsal olaylara müdahale eğitimi verildi.

Polisler, Zabıtaya Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitimi Verdi
Çevik Kuvvet Müdürlüğü bahçesinde iki gün süren uygulamalı eğitime 25 zabıta ekibi katıldı.

Biber gazi, taşlama, idare amirini koruma, cop kullanma, kalabalığı dağıtma ve sis bombasının atılması esnasında neler yapacakları konularında eğitim alan zabıta personelinin uygulamalı eğitimleri de başarıyla tamamlandı.Uygulama eğitimlerde rol gereği çevik kuvvet polisleri küp şeklinde yapılan ahşaplarla zabıtaya saldırdı. Zabıta da kalkanlarıyla kendilerini korumaya çalıştı. Zabıtanın etten duvar örerek olay yerinden kaçırdıkları amirlerini de başarıyla gerçekleştirdi.Biber gazı kullanımı sırasında etkilendikleri görülen zabıtanın 2 günlük eğitimin sonunda toplumsal olaylara müdahale konusunda donanımlı olduğunu söyleyen Zabıta Müdürü Burak Küçük, çevik kuvvet polisinin verdiği eğitimlerin çok yararlı olduğunu söyledi.

Çevik Kuvvet Polisi'ne verdikleri eğitimlerden dolayı Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu nezdinde teşekkür eden Küçük, “Kaçak yapı yıkımlarında ve daha değişik toplumsal olaylarda zabıtamız daha da donanımlı olmuştur.” dedi.