Bulgaristan Hak ve Özgürlük Hareketi Heyeti İzmir'de
Bulgaristan'da üyelerinin çoğunu Türklerin oluşturduğu siyasi parti Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden (HÖH-DPS) bir heyet, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Yakın tarihte Bulgaristan'daki Türklerin karşılaştıkları kötü muameleye değinen Başkan Akay, değişen dünyada Bulgaristan'ın ve iki ülke arasındaki ilişkilerin de değiştiğini söyledi
HÖH-DPS Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza da, 5 günden bu yana Türkiye'de olduklarını söyledi.
Rıza, Bulgaristan'da yaklaşık 6 ay önce yapılan seçimlerde Bulgar vatandaşlarının Türkiye'de oy kullandığı merkezler İstanbul, Bursa, Yalova ve İzmir'e teşekkür ziyaretlerinde bulunduklarını ifade etti
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait de Bulgaristan'daki Türkler ve Pomaklar'ı yakından takip ettiklerini söyleyerek, "İzmir'de Balkanlardan göçenler arasında en fazla Bulgaristan göçmeni var. Ben, İzmir ve Türkiye'nin dışında, Balkanların milletvekiliyim. Biz sadece Suriye ve Mısır ile değil, ayrıca Balkanlarla da çok yakından ilgiliyiz. Sayın Başbakanımız, dünya lideri olmanın özelliklerini burada da gösteriyor. Umarım, Bulgaristan ile ikili ilişkiler daha iyi yere gelir" dedi.
Konuşmaların ardından heyettekilere, Türk bayrağı verildi, AK Parti rozeti takıldı, "Recep Tayyip Erdoğan-Bir Liderin Doğuşu" adlı kitap hediye edildi .
