Şarkışla'da Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde öğrenciler arasında şiir okuma yarışması düzenlendi.

Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde Altınyayla, Gemerek ve Kangal ilçelerinden gelen ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen yarışma, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yarışmada, öğrenciler şiirler okudu. Jüri üyeleri, öğrencilerin okuduğu şiirleri değerlendirdi.

İlköğretim okulu öğrencileri arasında, Altınyayla bölgesinden Abdullah Çelik birinci, Gemerek'ten Beyza Nur Dede ikinci, Kangal'dan Şengül Gölbaşı üçüncü oldu. Ortaöğretim öğrencileri arasında ise Gemerek'ten Melek Çolak birinciliği, Kangal'dan Ezgi Çorlu ikinciliği ve Altınyayla'dan Fadime Bıyık üçüncülüğü elde etti.

Şarkışla Milli Eğitim Müdür Vekili Cengiz Şenol, yarışmaya katılan tüm öğrencilere kitap ve eşofman hediye etti. Şenol ''Burada yapılan bir yarışmadır, yarışmanın da bir birincisi olmalıdır. Ama sizlerin tamamı bizim gönlümüzün birincisidir. Sakın dereceye giremeyen öğrencilerimiz üzülmesin'' dedi.

Şenol, ''Öğrencilerimizin sağlıklı yaşamaları için, spor yapmaları için gerekli olan bu eşofmanları çam sakızı çoban armağanı olarak hediye etmek istedim'' ifadelerini kullandı.

Yarışmaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgiç, Kültür Merkezi Müdürü Bünyamin Sarıtaş, Halk Eğitim Merkezi Müdür Şardımcısı Okan Akyol, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Bazı öğretmenler, öğrencilerinin şiir okuduğu anları, hatıra olması için fotoğraf makineleriyle kaydetti .
Kaynak: AA