MHP, HES'ler İçin Araştırma Komisyonu Kurulmasını İstedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, HES'lerle ilgili TBMM'de acilen bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini belirtti.

Doğru, "Ülke genelinde daha fazla felaketlere neden olmadan insan hayatı göz önüne alınarak projeler tekrar değerlendirilmeli ve gerekirse durdurulmalıdır." dedi.

Meclis'te Adana Milletvekili Ali Halaman ile Filyos Çayı'nda meydana gelen olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Reşat Doğru, ikinci köprünün geçişlere durdurulmasını isteyerek, dere kenarında çadırlarda umutla bekleyen kayıpların yakınlarına sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi. Bundan 61 yıl önce yapılan ve ekonomik ömrü sona eren köprünün daha önceki zamanlarda kontrol edilip trafiğe kapatılması gerektiğini aktaran Doğru, "Karayolları'nın kontrol ve sorumluluğunda bulunan köprü, geçen yıl belediyeye devredilmiştir. Belediye hangi imkânlarıyla köprüyü kontrol edecek ve müdahale edecektir?" diye sordu. Filyos Çayı'ndaki olayın HES nedeniyle yaşandığını savunan Doğru, "HES projesi yapımı esnasında baraj kapakları açılınca yıpranmış olan köprü ayakları daha fazla etkileniyor. Yıpranan köprü ayakları debisi artan derenin gücüne dayanamayarak yıkılıyor. Filyos Çayı'ndaki yıkılmanın nedeni budur." dedi.

HES'lerle ilgili TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini ifade eden Doğru, "Ülke genelinde daha fazla felaketlere neden olmadan insan hayatı göz önüne alınarak projeler tekrar değerlendirilmeli ve gerekirse durdurulmalıdır. HES'ler incelemeye tabi tutulmalıdır. İnsan hayatı hiçbir değerle ölçülemez." diye konuştu.