Sivas'ın Suşehri İlçesine ''Sosyal Hizmet Merkezi'' Kurulacak

Kaymakam Mehmet Demiral'i Ziyaret Eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Demiral'den 2013 Yılında Programa Alınacak Olan ''sosyal Hizmet Merkezi'' İçin Yer Tahsis Edilmesini İstedi

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Sosyal Hizmet Merkezi için ilçede belirlenen bazı yerlerde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım ile incelemelerde bulundu.

Kaymakam Demiral, yaptığı açıklamada, ''Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Zafer Yıldırım, Sosyal Hizmet Merkezi kurulması için Suşehri Kaymakamlığı'ndan yer tahsis edilmesini istedi. Biz de bu konuda elimizden gelen desteği göstereceğiz. 20 kişinin istihdam edileceği Sosyal Hizmet Merkezi, 2013 yılı programına alındı. Bu nedenle Sosyal Hizmetler Merkezlerinin ihtiyaç sahiplerinin yerinde tespit edilerek çocuk, genç, kadın, erkek, özürlü, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulabileceği mekan olacaktır. Bu konuyla ilgili arsa bakımı yapıyoruz. İnşallah kısa sürede bu arsayı bulacağız'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım ise ''Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün başlattığı çalışma kapsamında, her ilde en az bir sosyal hizmet merkezi kurulması planlanmaktadır'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, şunları kaydetti:

''Ortalama 190 bin nüfusa bir sosyal hizmet merkezi, nüfusu 50 binden fazla ilçelere bir sosyal hizmetler merkezi, en yakın sosyal hizmet merkezine uzaklığı 60 kilometreden fazla, nüfusu 40 bini aşan ilçe veya ilçe gruplarına bir sosyal hizmet merkezi, en yakın sosyal hizmet merkezine uzaklığı 100 kilometreden fazla ve nüfusu 20 bini aşan ilçe veya ilçe gruplarına bir sosyal hizmet merkezi kurulması planlanmaktadır. Toplamda 395 sosyal hizmet merkezi kurulması öngörülmektedir. Bu kapsamda 2013 yılında programa alınacak Sosyal Hizmet Merkezi için Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral'i ziyaret ederek yer tahsis edilmesini istedik. Sosyal Hizmet Merkezi, Suşehri'ne kurulduktan sonra Koyulhisar, Zara, Akıncılar, İmranlı, Gölova ve Doğanşar ilçeleri de Suşehri Sosyal Hizmet Merkezi'nden işlemlerini halledecekler.''

İncelemelere katılan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel de belediye meclisiyle arsa konusunda görüşmeler yapılacağını ve en uygun yerin tespit edilerek Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne verileceğini ifade etti.

Kaynak: AA