Nevin Gökçek Çubuk'ta Tanışma Çayına Katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Çubuk Hanımlar Lokali'nde düzenlenen tanışma çayına katıldı.

Tanışma çayına, Nevin Gökçek'in yanı sıra Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, eşi Ayten Özden, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu, Çubuk Sağlık Grup Başkanı Dr. Gülay Şahin ile davetliler katıldı.

Lokman Özden, burada yaptığı konuşmada, Nevin Gökçek'in, ev ev dolaşarak fakir sofralarında, iftar sofralarında yer aldığını, nerede bir yoksul varsa ona yardımcı olduğunu söyledi.

Özden, ''Hanımlar lokalinden şu anda 835 kişi yararlanmakta. Bu hizmet ilçede bir eksiklikti ve giderildi'' dedi.

Nevin Gökçek ise Çubuklu kadınlarla beraber olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek,800 kadının lokale gitmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Kendisinin de 26 yıl çalıştığını anlatan Gökçek, şöyle konuştu:

''Lokaller birer terapi ve eğitim merkezi gibi faaliyette bulunuyorlar. Bakınız buralara gelenler en çok eşini kaybetmiş, çocuğunu kaybetmiş, ailesi ile problemi olan kişiler. Buralar terapi merkezi gibi çalışıyor. Bütün hanımları biz buradan faydalanmaya bekliyoruz. Gerçekten bu çok önemli, eğitim çok önemli. Boş geçen her zaman bizim aleyhimize işliyor.''

Konuşmaların ardından, oyun salonu çocuklarından Ali Arda Atmaca İstiklal Marşı'nı ezbere okudu, diğer çocuklar da jimnastik ve folklor gösterisi sundu. Çocuklara yakından ilgi gösteren Gökçek, çocuklarla ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çektirdi.

Lokal üyelerinden oluşan halk oyunu ekibinin gösterisi ve yine kadınlardan oluşan koro çeşitli eserler seslendirirken, etkinliğin sonunda bilgisayar ve iletişim kurslarına katılan kadınlara sertifikaları verildi.

Kaynak: AA