İlköğretim Öğrencilerinin Projeleri Görücüye Çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığında yürütülen ‘Bu Benim Eserim’ isimli ilköğretim okulları arası proje yarışması kapsamında açılan bölge sergisinde 90 proje görücüye çıktı.

İlköğretim Öğrencilerinin Projeleri Görücüye Çıktı
Malatya Remark Otel'deki bölge sergisi törenle açıldı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilköğretimde proje yapmayı özendirmek, araştırmacı uygulamaları desteklemek için ‘Bu Benim Eserim’ yarışmasının düzenlendiğini belirtti.

Başarılı bulunan projelerin Türkiye’nin 12 farklı kentinde bölge sergilerinde görücüye çıktığını anlatan Bulut, “7 yıldır yapılmakta olan bu yarışmada Türkiye genelindeki 12 bölge merkezinden biri Malatya’dır. Malatya Bölge Merkezine bağlı iller Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli’dir. 2011–2012 Eğitim öğretim yılında Malatya Bölge Merkezine bağlı 8 ilden katılan toplam 8213 projeden il çalışma gruplarınca (İÇG) ilk eleme sonucunda bin 530 proje bölge çalışma grubunca 2. eleme sonucunda belirlenen 400 proje de bölge bilim kuruluna gönderilmiştir. Kurul tarafından yapılan 3. eleme sonucunda 90 proje Malatya Remark Otel’de yapılacak sergiye davet edilmiştir. Sergide Malatya'dan 19, Elazığ'dan 15, Adıyaman'dan 15, Şanlıurfa'dan 11, Bingöl'den 8, Diyarbakır'dan 11, Tunceli'den 7 ve Mardin'den 4 eser yer alıyor.” dedi.

Serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özhan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, ilgili ve yetkililer, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve Malatya İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen ile Milli Eğitim Müdürlüğü Bölge Koordinatörü Mehmet Boyraz ve jüri tarafından değerlendirilen projelerin bölge sergisi, iki gün açık kalacak. Bölge sergisinde jürinin değerlendirmesi sonucunda Türkiye finaline katılacak eserler belirlenecek. Ödül töreni ise 12 Nisan Perşembe günü saat 10.00'da Remark Otel'de düzenlenecek .