Türk Ocağı Malatya Şubesi'nin Bu Hafdaki Konusu Battalgazi Oldu

Türk Ocağı Malatya Şubesi'nde haftalık sohbet toplantıları sürüyor. Türk Ocağı'nın Vilayet binası arkasında bulunan binasında bu hafta sonu gerçekleştirilen sohbet toplantısına, Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü, Araştırmacı Yazar Abdulkadir Çolak konuşmacı olarak katılıp "Battalgazi" konusunda bilgilerini paylaştı.

Türk Ocağı Malatya Şubesi'nin Bu Hafdaki Konusu Battalgazi Oldu
Önce Battalgazi'nin destanlaşan kahramanlığını anlatan Çolak, "Battalgazi çocukluğunda da çok zekiydi. Küçük yaşlarda birkaç dil biliyordu. Hüseyin Gazi'nin oğlu olan Battalgazi, küçük yaşlarda islamiyeti öğrenip, İslam'ın yartlarını yerinegetirirdi" ifadelerini kullandı.

"Konyalılar Mevlana'ya sahip çıkmışlar ve konya Mevlana turizmi ile her yönden katkı sağlanıyor" diyen Abdulkadir Çolak, Malatya'nın da Battalgazi'ye sahıp çıkması gerektiğini vurguladı. Çolak, Cüneyt Arkın'ın Battalgazi filmlerinden de söz edip, "Bu filmler eksiklerle dölo. İstenirse daha mükemmel ve tarihi gerçek anlatan Battalgazi filmleri çekilebilir" şeklinde konuştu.

Çolak'ın 1,5 saat süren sohbet toplantısı kalabalık bir grup tarafından da ilgiyle dinlendi. Araştırmacı Yazar Abdulkadir Çolak, Yüksek Lisansını Battalgazi ve Battalgaziname üzerine yaptı. Çolak, Turabi tarafından yazılan Battalgazi Destanı'nı Osmanlı'dan günümüze çevirerek yayıma hazır kitap haline getirdi .