Trakyaka’dan Bölgeye 19 Milyon Tl Hibe Desteği

Trakya Kalkınma Ajansı 2011 Yılı Mali Destek Programları kapsamında hibe desteği alması uygun görülen 98 projeye 19 milyon TL’lik kaynak aktarılacak.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, yaptığı açıklamada, internet siteleri üzerinden duyurdukları proje sonuçlarının yararlanıcılar ve Trakya Bölgesi adına hayırlı olmasını diledi. Nitelikli proje hazırlama becerisinin bölgede her geçen gün arttığını ve bunun yansımalarının da mali destek programlarına gelen başvurularda kendini gösterdiğini ifade eden Üstün, mali destek programları sayesinde yararlanıcıların eş finansmanıyla birlikte bölgede yaklaşık 32,5 milyon TL’lik bir kaynağın harekete geçeceğini belirtti.

İlan edilen sonuçlara göre İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı, Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı çerçevesinde başvurusu yapılan 225 projenin 98’inin hibe desteği almaya hak kazandığını aktaran Üstün: ”Bu dönem ki mali destek programlarımıza gelen başvuruları başarılı proje sayısıyla kıyasladığımızda ortalamanın çok üzerinde bir oranla karşılaşıyoruz. Neredeyse her iki başvurudan birinin başarılı bulunduğu bir değerlendirme süreci yaşadık. Başarılı proje listesine giren başvurulara göre daha az puan almış olan veya teknik birtakım eksikleri bulunan bazı projeler destek mekanizmasının dışında kaldı. Bu durum, o projeler için her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Aynı projeler, eksiklerinin tamamlanmasına bağlı olarak gelecek mali destek programlarımıza veya koordinasyonumuz vasıtasıyla ulusal veya uluslararası fon kaynaklarına sunulabilecektir. Bu konuda Ajansımızın proje sahiplerine her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu vesileyle programlarımıza başvuran tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılı proje sahiplerini bir kez daha tebrik ediyorum.’ dedi.