Kent Müzesi Kurmak İsteyen Belediyeler ÖYKAM’a Akın Ediyor

Aydın’ın, Yenipazar Belediyesi’nden gelen Ödemiş’e gelen ilgililer, kentte kurmak istedikleri kent müzesi için Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde (ÖYKAM) inceleme yaptılar.

Kent Müzesi Kurmak İsteyen Belediyeler ÖYKAM’a Akın Ediyor
Yenipazar Belediyesi’nin 2011 yılında başlattığı “Tarihi Bodrumdan Çıkaralım” kampanyası ile birçok evin deposunda tozlanmış ve gün yüzü görmeyen eserleri toplamaya başladığını söyleyen Yenipazar belediyesi yetkilileri, Ödemiş’te kurulan kent müzesini incelemek ve kuruluş çalışmaları hakkında bilgi almak için ilçeye geldiklerini söylediler.

Toplanan eserleri kent müzesi kapsamında sergilemek için yeni bir çalışma başlattıklarını belirten Yenipazar Belediyesi yazı işleri sorumlusu Koray Saracoğlu, çalışmalar kapsamında kent müzesi kuran belediyeleri ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Ödemiş’i ziyarete gelen Yenipazar belediye personeli, Ödemiş belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Kızıler ve ÖYKAM yetkilileri ile görüşmeler yaptılar. Mezeyi gezen ekip, Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nden çok etkilendiklerini belirterek, emeği geçenleri kutladılar.

Yenipazar Belediyesi Yazı İşleri sorumlusu Koray Saracoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yenipazar Belediyesi olarak kent müzesi oluşturmak için yaklaşık bir yıldır çalışmalar sürdürüyoruz. ‘Tarihi Bodrumdan Çıkaralım’ projesi kapsamında, kılıç, kama, bakır tabak gibi birçok tarihi eser topladık. Bu eserlerin sergilenmesi için belediyemize ait yaklaşık 100 metrekarelik bir mekanda kent müzesi kurmak istiyoruz. Ödemiş Belediyesi ve müze personelinin göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ödemiş’te yapılan çalışmalar, bize büyük katkı sağlayacaktır” Müzeyi görmek ya da kent müzesi kurmak için inceleme yapmak üzere Ödemiş ve çevresinden kente gelen konukları ağırlamaktan ve birikimleri paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de “Tarihimize sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için yerel yönetimler olarak elimizi çabuk tutmalıyız. Her geçen yıl değerli obje ve eserler yok oluyor. Bir an evvel kent belleğini oluşturan eserleri toplayarak sergilemeye başlamalıyız. Kent müzesi kurmak isteyen tüm belediyelerimize gerekli olan desteği sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmaktan büyük mutluluk duyarız” şeklinde konuştu.