Kanseri Yendi, Hayatını Kanserli Hastalara Adadı

Yakalandığı kanser hastalığından gördüğü tedavi sonucu kurtulan Muşlu Salih Yüce, şimdi kanserli hastalara yol göstermek ve tedavilerinde yardımcı olmak için çalışıyor.

Kanseri Yendi, Hayatını Kanserli Hastalara Adadı
Yüce, kurduğu dernekle yaklaşık 10 yılda 263 kanserli hastaya çeşitli şekillerde yardımcı oluyor.Muş'ta yaşayan Salih Yüce(35), askerlik yapmak üzere geldiği İstanbul'da 'lenf kanseri'ne yakalandı.

GATA’da bir yılı aşkın tedavi gören Yüce, yüzde 60 oranında ilerleyen hastalığını yenerek yeniden hayata döndü. ‘Çürük’ raporu ile askerden terhis olmasından sonra bu hastalığın ve tedavisinin ne kadar sorunlu olduğunu gören Yüce, tedavisine Ankara Onkoloji Hastanesi’nde devam etti.

Kendi gibi hastane bahçesinde ve köprü altlarında sabahlayan kanserli hastalar ve yakınlarının dramına şahit olan Salih Yüce, sosyal ve psikolojik yardım amaçlı bir dernek kurmaya karar verdi.

Yüce, 2004 yılında Onko-Sev Derneği’ni kurdu. Muş’ta değişik zamanlarda uluslararası konferanslar düzenleyen dernek, 18’i çocuk olmak üzere 263 kanserli hastaya tedavilerinde sosyal desteklerde bulunuyor .