Dünya Saati Organizasyonu'na Kosova Da Katıldı

Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) başlattığı Dünya Saati Organizasyonu'na Kosova da katıldı.

Dünya Saati Organizasyonu'na Kosova Da Katıldı
Ülkenin başkenti Priştine, Dünya Saati Organizasyonu'na ana caddelerde ışıkları 1 saat boyunca kapatarak destek verdi.

Kosova'da Dünya Saati Organizasyonu'nu üstlenen Kültür ve Eğitim Derneği AKEA ile Çevre Derneği Eko Viciana üyeleri, ışıkların kapatılması öncesinde Priştine'nin merkezinde mum yaktı. Yakılan mumlarla 60 rakamı oluşturularak, 60 dakikalık ışık kapatma eylemi sembolize edildi. Organizasyon çerçevesinde yapılan konuşmalarda, dünyanın küresel ısınmadan korunması amacıyla elektrik tasarrufu için çağrı yapıldı.

AKEA Derneği yetkilisi Rrahman Ferizi, yaptığı konuşmada Kosova'nın da Dünya Saati Organizasyonu'na destek vererek iklim değişimine ve küresel ısınmaya dikkat çeken uygar toplumlara katıldığını anımsattı. Ferizi, "2 milyar insanın katıldığı bir eylemde Kosova'nın da yer almasından büyük mutluluk duyuyoruz" ifadeleriyle Dünya Saati'nin çevrenin korunmasını amaçlayan en büyük hareket olduğunu söyledi.

Kosovalılar da organizasyona katılarak eyleme destek verdi. Kosovalıların giderek Dünya Saati Organizasyonu'na daha fazla ilgi gösterdiklerini belirten eylem koordinatörü Blerim Halili, bu organizasyonun Kosova'da üst üste 3'üncü kez yapıldığını söyledi

Eko Viciana Derneği yetkilisi Zeqir Hashani de yaptığı açıklamada küresel iklim değişikliğini tersine çevirebilecek etkinin oluşturulması ve Kosovalılarda bilincin artırılması için daha çok çalışılması gerektiğini savunarak "Umarım bu akşam ışıklarını kapatmayan Kosova Hükümeti de bu harekete destek verir" ifadesini kullandı.

Dünya Saati Organizasyonu sırasında Kosova başbakanlık binasının ışıkları kapatılmadı