Çanakkale'de Sınava Girecek Öğrenciler Didik Didik Arandı

Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Çanakkale'de de yoğun güvenlik önlemleri altında başladı.

Çanakkale'de Sınava Girecek Öğrenciler Didik Didik Arandı
Sınava giren öğrenciler sıkı aramadan geçirilirken, öğrencilerin bazılarının eşofmanları ile sınava gelmeleri dikkat çekti.

Adeta spor salonuna gelir gibi sınava giren öğrenciler herkesi şaşırttı. Türbanlı öğrenciler de başlarını açarak çeriye girmek zorunda kaldı.

1 milyon 837 bin adayın ter dökeceği sınava Çanakkale'de katılacak öğrenciler sınav salonlarının önüne sabah erken saatlerden itibaren gelmeye başladı.

Saat 09.30'dan itibaren sınav salonlarına alınmayan başlanan öğrencilerin üzerleri girişte emniyet birimleri tarafından didik didik arandı. Bazı öğrenciler sınav salonlarının yerlerini bulmak için çaba serf ederken, bazı öğrenciler de içeriye götürülmesi yasak olan cep telefonu, yüzük, küpe, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ile kalem,silgi, kalemtıraşlarını yakınlarına teslim etti. Tünbanlı öğrenciler ise içeriye girerken emniyet görevlilerinin uyarısı üzerine başlarını açarak sınava girmek zorunda kaldı. Öğrenciler içeride ter dökerken aileleri de dışarıda heyecanla onları beklemeye başladı.

Alilerin bir kısmı okul bahçesinde dua okurken, görevliler de ses çıkmaması için sınava gelen aileleri bahçe dışına çıkardı

Saat 10.00'da başlayan ve 160 dakika sürecek YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girme hakları olmayacak. Sınavda 140 ile 180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek. Adaylar, YGS sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle"https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecek .