Nevşehir’de 10 Aileye 20 Adet Gebe Düve Dağıtıldı

Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında 20 baş Holstein ırkı gebe düve dağıtıldı.

Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ahmet Şahin, merkeze bağlı Kaymaklı kasabasında yapılan törende konuştu. Şahin, ekonomik ve sosyal gelir düzeyi düşük olan toplam 10 kişiye 2 'şer baş olmak üzere 20 baş 3-7 aylık gebe düvenin verileceğini söyledi. Dağıtılacak hayvanların toplam maliyetinin 126 bin 500 TL olduğunu kaydeden Şahin, 'Hak sahipleri kendilerine dağıtılan hayvanların her biri için 6 bin 325 TL borçlandı. İlk 2 yıl ödemesiz, geriye kalan 6 yılda sadece anapara ödemeli olarak borcun tamamını 8 yılda ödeyecekler.” dedi.

Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen bütün yetkililere ve çalışanlarına teşekkür etti, teslim edilen hayvanların iyi bakılmasını istedi. Gebe düvelerin dağıtım törenine, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Basri Babayiğit de katıldı.