Simav Kültür Merkezi'ne Kredi Yetkisi

Kütahya Simav’da 13 kişi ile toplanan Belediye Meclisi ilçeye yapılacak Kültür Merkezi’nin İller Bankasından alınacak kredi ile yapılmasına onay verdi.

Simav Kültür Merkezi'ne Kredi Yetkisi
15 üyeden oluşan Simav Belediye Meclisi dün akşam saat 19.30 'da Belediye Başkanı Kasım Karahan 'ın başkanlığında 13 üyenin iştiraki ile toplandı.

Toplantıya MHP 'li Münire Obuz ile AK Partili Metin İnal mazeretleri nedeniyle katılamadı.Belediye Başkanı Kasım Karahan ilçede ihtiyaç hissedilen Kültür Merkezinin İller Bankasından alınacak 19 milyon 500 bin TL 'lık borçlanma kredisi ile yapımını uygun bulduklarını kaydetti.

Bu öneriye toplantıda hazır bulunan AK Partili 5 üye karşı çıkarken, diğer 8 üye ile birlikte Başkan Karahan 'da olumlu yönde oy kullandı. Böylece Simav Belediye Meclisi 5 hayır oyuna karşı 9 evet oyu ile Kültür merkezinin yapımı için İller Bankasından kredi kullanıma yetki vermiş oldu.

DP 'li Başkan Karahan İller Bankasından alınacak kredi ile yapımı planlanan Kültür Merkezine karşı çıkan AK Partili üyelere sitem etti. Karahan, “Gediz Murat Dağına yapılması planlanan Kayak merkezi için Gediz Belediye Meclisinin tüm üyeleri el birliği içinde İller Bankasına kredi talebinde bulunurken Simav 'da durumun farklı olması düşündürücüdür. Keşke biz de kredi alabilsek. Diyelim ki kredi alındı ve bina yapıldı. Ödemede sıkıntı yaşandı. Dükkanlar satılır, borç yine ödenir. Bu açıdan kredinin geri ödenmesinde belediyenin sıkıntıya düşeceğini sanmıyorum. Ayrıca günümüzde esnaflar açısından ilçe merkezinde dükkan sıkıntısı çekilmektedir. Kültür Merkezi yapıldığında istihdam açısından da yararı olacaktır” dedi.
Kaynak: İHA