Günlüoğlu: Bilgisayar ve İnternet Bağımlılığı Çağın Sorunları Arasına Girdi

Yeşilay Derneği Mardin Temsilcisi Lütfü Günlüoğlu, sigara ve alkolün yanı sıra bilgisayar ve internet bağımlığının da çağın sorunları arasına girdiğini söyledi.

Yeşilay Haftası kutlamaları çerçevesinde, Yeşilay Derneği Mardin Temsilciliği tarafından Belediye Meclis Salonu'nda yemekli bir program düzenlendi. Programa Yeşilay Mardin Temsilcisi Lütfü Günlüoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Nezir Çelik, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Yeşilay üyeleri katıldı.

Programın açılışında Yeşilay'ın çalışmaları konusunda bilgiler veren Yeşilay Derneği Mardin Temsicisi Lütfü Günlüoğlu, Yeşilay'ın zararlı alışkanlıkla mücadele ettiğini belirtti.

Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıkların yanı sıra yeni bağımlılık alanları oluştuğuna dikkat çeken Günlüoğlu, 'Çağımızın sorunları içerisine artık internet, bilgisayar ve ekran bağımlılığı gibi teknolojik bağımlılıklar da eklenmiştir. Sadece ülkemiz gençliğini değil, dünya gençliğini tehdit eden zararlı alışkanlıklarla mücadelemizi, halkımızdan aldığımız güç ve destekle uluslararası arenaya taşıma gayretlerimizi de artırmış bulunmaktayız. Zira bu çalışmaların bölgesel çalışmalarla başarıya ulaşamayacağının farkındayız. Dünyada benzer çalışmaları yapan örgütlerle bir araya gelip daha da güçlenme hedefindeyiz.” dedi.

'BELEDİYE YEŞİLAY 'IN BİR GÖNÜLLÜSÜ DURUMUNDA '
Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ise belediyenin Yeşilay 'ın her etkinliğine gönüllülük esası ile destek verdiğini belirtti.

Ayanoğlu, “Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddelerin zararlarının açıkça bilinmesine karşın yapılan araştırmalar tüm dünyada insanların bu tür zararlı madde kullanımına eğilimlerinin her geçen gün arttığını göstermektedir. Ayrıca toplumda yıkıcı etkileri olan bu zararlı alışkanlıklar ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmaktadır. Zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden insanları uzaklaştırmaktadır. Bu maddelere karşı mücadele eden çalışmaları desteklemek, sorumluluk taşıyan herkesin görevi olmalıdır. Sağlıksız nesil ve toplumların hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün olmadığı gibi, insanların uzun ömürlü olmaları fiziken ve ruhen sağlıklı olmalarına bağlıdır.” diye konuştu.

MAAŞI KADAR CEZA YEDİ

Belediye içindeki kapalı ortamlarda sigara içilmesine kesinlikle izin vermediğini ve bizzat kendisinin denetlediğini anlatan Ayanoğlu, “Yeşilay Başkanımız Lütfü Bey 'in de uyarıları ile yaptığım denetimler sonunda hatta kendisi asgari ücretle çalışan bir çalışanımıza maaşı kadar ceza vermek zorunda kaldım. Buna kesinlikle göz yumamayız.” diye konuştu.

Yeşilay Mardin Temsilciliği'nin altı ay içinde düzenlediği faaliyetlerinin tek tek anlatıldığı programda İlköğretim 3. sınıf öğrencisi Helen Fidan da Yeşilay 'la ilgili olarak bir şiir okudu.