Bulanık'ta İlk Adım Sınavı'na 2 Bin 300 Öğrenci Katıldı

Muş'un Bulanık ilçesinde FEM Dershanesi'nin düzenlediği İlk Adım Sınavı yoğun ilgi gördü.

Sınava 2 bin 300 öğrenci katıldı.

Bulanık Fem Dershanesi Müdürü Abdulkerim Altun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dershane olarak geleneksel hale getirdikleri ilköğretim öğrencilerine yönelik İlk Adım Sınavı'na öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Yoğun ilgi yüzünden dershanedeki sınıflarının yetersiz kalması yüzünden bir grup öğrencinin Bulanık Lisesi'nde sınava girdiğini kaydeden Altun, sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlandığını ifade etti.

Dershanede kurs görebilecek seviyeye sahip öğrencilerin belirlenmesi ve sınıflara ayrılması için bu sınavı önemsediklerini belirten Altun, şu bilgileri verdi: 'Sınava giren öğrencilerimiz, Bulanık'ta kendi durumlarını ve seviyelerini görebilme adına ön bilgiye sahip oluyorlar. Sınavda başarılı çocuklarımızı ödüllendirirken, sınav sonuçlarına göre anne ve babalar çocuklarının eğitimleri ile ilgili seviyelerini görüp, ona göre çalışma ve tedbirler alma fırsatı buluyor. 3 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınavda çocuklarımızın genelde bütün soruları dikkatli okumalarını ve cevaplarken bu ölçünün dikkatlerinden kaçmamasını istedik. İlköğretim okulu 5-6-7finci sınıfa giden öğrencilerimizin girdiği sınavda 60 soru soruldu ve zaman olarak 70 dakika süre verildi. '

Altun, sınav sonuçlarının 8 Mart Perşembe günü açıklanacağını ve bütün öğrencilerin sonuçları Bulanık Fem Dershanesi'nden öğrenebileceklerini belirtti.