Azerbaycanlı Özhan Komek'te El Sanatları Eğitimi Alıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi kursları (KO-MEK), ilde yaşayan yabancı vatandaşların ikinci adresi olmaya devam ediyor.

Azerbaycanlı Özhan Komek'te El Sanatları Eğitimi Alıyor
Yabancı kursiyer kervanına Türkiye'ye gelin olarak gelen Azerbaycanlı Cemile Özhan da katıldı.

KO-MEK Çayırova Kurs Merkezi El Sanatları branşında eğitim alan Azerbaycanlı Cemile Özhan, altı aydır Kocaeli'nde yaşıyor. Kocaeli'ye gelin gelen Cemile Hanım, eşinin tavsiyesi üzerine KO-MEK kurslarına katıldı.

El Sanatları kurslarına büyük ilgisi olan Özhan, “El işleri yapmaya karşı aşırı bir merakım var ve bunu da en iyi KO-MEK kurslarında öğreneceğimi duydum. KO-MEK Çayırova Kurs Merkezine gelerek kaydımı yaptırdım, şimdi burada el sanatlarına olan merakımı gideriyorum ve çıkardığım işleri gördükçe çok mutlu oluyorum'' dedi.

KO-MEK kurslarının ücretsiz olmasını şans olarak değerlendiren Cemile Özhan, “Azerbaycan'da KO-MEK kadar kapsamlı kurslar olmadığı gibi olanlar da ücretli. Ayrıca Azerbaycan'da burada hazırlandığı kadar çeyiz ürünleri de hazırlanmıyor. El Sanatları branşında kendimi geliştirdikten sonra Türk Mutfağı kursuna katılmak istiyorum'' diye konuştu.

KO-MEK kursları Kocaeli halkının eğlenerek meslek edindiği yer olarak ilk sırada yer almaya devam ediyor. Azerbaycanlı Cemile Özcan da böylesine önemli bir eğitim hizmetini hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti .