Avanos'ta ''kaç Şiddetinde'' Konulu Etkinlik Düzenlendi.

Nevşehir Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu son sınıf öğrencileri, Avanos'ta ilköğretim öğrencilerine yönelik ''Kaç Şiddetinde'' adlı etkinlik gerçekleştirdi.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu toplantı salonunda gerçekleştirilen ''Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Yönelik Şiddet'' konulu etkinliğe, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Nevşehir Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, Öğr. Gör. Dr. Ayşegül Özcan, Nevşehir Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Nihan Küsmez, Nevşehir CHP Kadın Kolları Başkanı Seza Derme Yanağlıbaş, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

27 kişilik Avanos Halk Sağlığı staj grubu son sınıf öğrencileri ve Halk Sağlığı Dersi Hocası Öğr. Gör. Dr. Ayşegül Özcan'ın hazırladığı etkinlikte, şiir dinletisi, Avanos halkı ile yapılan ''Şiddet Nedir'' adlı röportaj, öğrencilerin kendilerinin yazıp oynadığı ''Kaç Şiddetinde-'' adlı tiyatro gösterisi, toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddet konulu seminer ve kadına yönelik şiddeti anlatan kısa film gösterimi yapıldı .