Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan Önemli Açıklamalar

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’da ulaşımın pahalı olduğunu ve standart olarak yapılmadığını dile getirerek, “Bunlara göz yummamız mümkün değil. Gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan Önemli Açıklamalar
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Sakarya’da yayın yapan medyabar.tv internet sitesine katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Toçoğlu izleyecilerden gelen bir soru üzerine ulaşım filolarının güçlendirilmesi ile ilçelere otobüs seferlerinin başlatılacağını söyledi.

Toçoğlu, “Bakın bu şehirde ulaşım pahalı. Standartların içinde yapılmıyor. Bazı arkadaşlarımız vatandaşı küçümseyerek iş yapıyor. Bunlara göz yummamız mümkün değil. Ulaşım filosu güçlendikçe ilçeler konusunda çalışacağız. Göreve geldiğimizden bu yana 38 yeni araç aldık. Bunu daha da arttıracağız. Araç filosunu 150’ye çıkardığımız zaman bir sıkıntımız kalmayacak. Bu konuda kısmi çalışmalarımızı yapıyoruz. Yenikent’ten üniversiteye seferlerimizi başlattık. İlçelerimize de zamanla bu seferleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin borçları konusuna da değinen Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesinin ödenemeyecek borcu yok. Var olan borçlarımızı da yapılandırdık. Şu an Belediyemizin kredi itibari son derece iyi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi personellerinin maaşlarını sıkıntısız ödüyor. Bu konuda sıkıntımız yok. Elbette biz çıkıp ‘bu kadar borcumuz var hizmet yapamıyoruz’ gibi söylemlerde bulunmuyoruz. En ciddi sıkıntımız eskiden gelen vergi ve sigorta borçlarımız. Bunları aşmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Sakarya’nın bulvardan ibaret bir şehir olmadığını ve her yere eşit hizmet götürme gayretinde olduklarını da dile getiren Başkan Toçoğlu, “Biz 10 ilçesi olan bir büyükşehiriz. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında ki büyükşehirler 3-4 ilçe ile bunu götürürken biz 10 ilçeye, kısıtlı bütçemizle hizmet veriyoruz. Bu kolay bir şey değil. Bu konuda İyi niyetli bir şekilde elimizden gelen imkanlarla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Sakaryaspor’un durumu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu şunları söyledi; “Bizim siyasi işlerimiz nasılsa sporda öyle. Bu şehirde siyasete nasıl bakıyorsa spora da öyle bakıyor. 3 yıldır görevdeyim, kayyum dahil 5 yönetim değişti. Bakın yönetime gelenler niye geldi niye gitti, bunlar düşünülmüyor. Bu takımın haline elbette ki üzülüyorum. Bu takımı Süper Lig’e çıkaran belediye başkanımıza küfürler edildi. Bu işin arkasına bakmamız lazım. Eski başkanımız siyaseten risk alarak bu takımı yönetti ve görevden ayrılırken takımı süper ligde bıraktı. Ben Sakaryaspor’u seviyorum ve bu şehrin değeri olarak görüyorum. Herkes buna böyle bakıyor mu? En son Halit Evin bu işi çok iyi götürüyordu. Ama bir kampanya başlatıldı ve gönderildi. Şimdi Fi Yapı durumu var. Onun hakkında söylentiler çıkartıldı. Peki soruyorum kim yönetecek bu Sakaryaspor’u. Göreve gelen herkes düşünecek. Kaç ay sonra benim arkamdan küfür etmeye başlayacaklar diyecek. Bakın bu yönetim geldi Yılmaz Vural’ı getirdi. Bu kolay bir şey mi. Spor medyasına söyledim. ‘Kendi topuğunuza sıkıyorsunuz’ dedim. Ama spor medyası Sakaryaspor olmasın diye her şeyi yapıyor. Yarın bir gün bu takımın başına gelecek kimseyi bulamayacağız. Kimse beklemesin ki, artık bu takım belediyeye dönmez. Sakaryaspor’u sevdim diyen adamlar yüzünden bu haldeyiz. Bazı futbolcular 2. Yarıda top oynamıyor. Menajer ağabeyleri onların kafalarını karıştırıyor. Sakaryaspor’u sevenler hep bir araya gelmezsek bu iş olmaz. Önümüzde bir Kocaelispor örneği var. Kocaeli ili mali imkanları ile bizimle kıyaslanmayacak bir şehir ama Kocaelispor bugün 3. Lige düşecek. 10 yıl Sakaryaspor’a her şeyini vermiş adama çıkıp küfür ederseniz, bundan sonra ki insanlar nasıl görev almaya cesaret edecek.”