OMÜ’lü Öğrencilerin Orman Haftası Etkinliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Kulübü üyesi öğrenciler Terme ilçesine bağlı Gölyazı beldesinde Orman Haftası etkinliği düzenlediler.

OMÜ’lü Öğrencilerin Orman Haftası Etkinliği
OMÜ Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Kulübü üyeleri, Terme Amazon Avcılar Atıcılar Spor Kulübü ve Gölyazı Belediyesi’nin davetlisi olarak, kulübün akademik danışmanı Prof. Dr. Ergin Öztürk başkanlığında faaliyetlerde bulundular. Amazon Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü’nü ziyaret eden kulüp üyeleri; Amazon Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı İsmet Molo, yönetim kurulu üyeleri ile aynı zamanda kulüp üyesi olan OMÜ Terme Meslek Yüksekokulu Sekreteri Bülent Güler tarafından karşılandılar.

Prof. Dr. Ergin Öztürk, OMÜ Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Kulübü faaliyetlerinden bahsederek, sürdürülebilir doğa ve sürdürülebilir yaban hayatı hakkında kısa bir konferans verdi. Öztürk, avcıların asıl amacının doğanın güzelliğini, temiz havasını, özgürlüğünü doyasıya yaşamak, yaban hayatını korumak, çevremize sahip çıkmak şeklinde yorumladığını ve avcılığın burada araç olarak kullanılması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Ergin Öztürk, “Çevreyi, en iyi tanıyanlar, doğal yaşamın döngüsünü, hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli koşulların neler olduğunu ve bu koşulların oluşması ve doğal yaşamın sürdürülebilirliği, onun gelecek nesillere taşınması siz avcılar da dahil hepimizin görevidir” dedi.

Amazon Avcılar Kulübü adına konuşan Bülent Güler, bölgedeki av ve yaban hayatı hakkında bilgi verdi. Güler, “Amacımız öncelikle bilinçli avcılar oluşturabilmektir çünkü doğayı ve yabanı korumak tıpkı doğacı örgütler gibi avcılarımızın da en önemli görevidir. Yaban hayatının ve doğal yaşamın bozulmaması avcılığın devamı için esastır. Avcılarımızın bugün burada olduğu gibi çevreci örgütlerle bir arada faaliyetler göstermesi bizi mutlu etmiştir. Dilerim bundan sonra da çevre sorunlarını birlikte ele alma fırsatı yakalarız” diye konuştu.

OMÜ Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Kulübü ve Terme Amazon Avcılar Atıcılar Spor Kulübü üyeleri, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında; çınar, akasya, dış budak, fıstık çamı ve kokar ağaçlarından oluşan 50 adet fidan dikmek üzere doğal güzellikleriyle bilinen Gölyazı beldesine gittiler. Kafile, Gölyazı Belediye Başkanı İsa Baş tarafından karşılandı. İsa Baş, “Böylesine güzel ve anlamlı bir etkinliğin beldemizde gerçekleştirilmesinden mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Gölyazı Belediyesi tarafından amazon figürlerinin bulunduğu havuzlu park etrafına Belediye Başkanı İsa Baş ve katılımcılar tarafından 50 adet fidan dikildi. Etkinliğin ardından kulüp üyelerine Belediye Başkanı İsa Baş’ın da katılımıyla belde tanıtımı yapıldı. Tanıtımda; Orman Sülün Salım Tesisleri, Ormanlık Koruma Alanı, Piknik Alanı, Akgöl ve Simenlik Gölleri ziyaret edildi.

Beldeyle ilgili konuşma yapan Belediye Başkanı İsa Baş, “Beldemiz amazonlar diyarı olarak da tanınmaktadır. Tarihte amazonların varlığı inkar edilememektedir. Bazı verilere göre amazonların Simenlik Gölü çevresinde yaşadıkları anlaşılmaktadır. Göller, bölgemiz kuş gözlemcileri acısından büyük öneme sahiptir. Göçmen kuşların konaklama yeri olması nedeniyle; göç mevsiminde ülkemizden sadece göç yaparken geçen kanatlılar bu göllerimizde görülmektedir. Koruma altındaki ormanlık ve sazlık alanımız birçok yaban hayvanına ev sahipliği yapmakta olup, doğal yaşam alanı olarak önemli bir yere sahiptir. Sahili uzun olan ilçemiz, geniş ve kirlenmemiş bir kumsal alanına sahiptir. Üniversitemizde okuyan ve Türkiye’mizin çeşitli İllerinden bir araya gelmiş genç kardeşlerimizi beldemizde ağırlamaktan çok büyük mutluluk duydum” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ergin Öztürk de Samsun’un hem batısında hem de doğusunda iki ova ve iki sulak alanın bulunmasının doğal yaşam için çok iyi bir fırsat oluşturduğunu, Bafra’daki Kuş Cenneti’nin artık iyi tanındığını, muhteşem güzelliklere sahip olan Gölyazı beldesinin sulak alanı, ormanı ve kumsalı ile doğal bir güzellik olarak saklı kaldığını ve bu güzelliğin tanıtılabilmesi, hak ettiği değeri görebilmesi için de kulüp olarak bunu her platformda dile getireceklerini söyledi.