Hasan Basri Güzeloğlu: “Mut Büyük Yatırımlara Kavuşuyor”

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mut ilçesinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın bugün hizmete açacağı ve temelini atacağı tesislerin, bir ilçe ölçeğini aşan büyük yatırımlar olduğunu söyledi.

Hasan Basri Güzeloğlu: “Mut Büyük Yatırımlara Kavuşuyor”
Vali Güzeloğlu, Ekonomi Bakanımız Çağlayan ile birlikte gerçekleştireceği toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Mut ilçesine gitti. İlçede temeli atılacak 5 tesis ve yapımı tamamlanan 10 tesisin açılışı öncesinde Mut Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Güzeloğlu, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, İlçe Belediye Başkanı Murat Orhan ve diğer yetkililerle görüştü.

Kaymakamlıkta açıklamalarda bulunan Güzeloğlu, Mut’un giderek gelişen, güçlenen, özellikle tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi başta olmak üzere birçok alanda ülkeye değer katan bir ilçe olduğunun altını çizdi. Mut’un gerek stratejik ulaşım konumu gerekse tarımsal altyapısı ve üretim zenginliği ile öne çıkan bir ilçe olduğunu belirten Güzeloğlu, “Mut bunlara ek olarak, kültürel değerleri ve turizme konu edilecek güzellikleriyle, gerçekten güçlü bir ilçe kimliği ile güçlü bir geleceğe doğru yol alıyor” dedi.

Bugünün Mut için önemli bir dönüm noktası olacağını vurgulayan Güzeloğlu, bir ilçe ölçeği için hem altı çizilmesi hem de takdir edilmesi gereken çok temel hizmetler ve yatırımların bugün Mut’un hizmetine sunulacağını kaydetti.

Bu konuda Belediye Başkanı Murat Orhan’ın çok gayretli ve başarılı çalışmaları olduğuna işaret eden Güzeloğlu, bundan sonra da hep daha iyisini yapacağına inandığını dile getirdi.

Mersin’in her köşesinde ve ilçesinde hizmet yarışının devam ettiğini ifade eden Güzeloğlu, Bakan Çağlayan’ın önderliğinde ve destekleriyle bundan sonra da bu hizmetleri vatandaşlarla buluşturacaklarını söyledi.

Mersin’in Türkiye’nin 21’nci yüzyıldaki büyük ve önder yürüyüşüne ciddi katkılar sunan bir kent olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, bu gelişmenin her ilçenin katkısı ile daha da büyük bir ölçeğe ulaşacağına vurgu yaptı. Bugün Mut’ta bir ilçe ölçeğini aşan bu kadar büyük yatırımları hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Güzeloğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

MUT’TA GERÇEKLEŞECEK OLAN YATIRIMLAR
Mut’ta temeli atılacak tesisler arasında 75 yataklı Mut Devlet Hastanesi, TOKİ tarafından yapılacak olan 96 adet konut, altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) destekli spor kompleksi, yine ÇKA destekli Karacaoğlan Çınaraltı Parkı Peyzaj ve Rekreasyonu ile üst geçidin bulunduğu belirtilirken, yapımı biten belediye hizmet binası, Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sağlığı Merkezi, Karacaoğlan İlköğretim Okulu, Deveci Mahallesi Afet Evleri, 16 çocuk parkı, hayvan pazarı, Sakız Ovası Sulama Suyu Tesisi, Aydınoğlu Sulama Suyu Tesisi, üst geçit, Deveci Mahallesi Kanalizasyon Terfi İstasyonu ve spor salonunun açılışlarının gerçekleştirileceği ifade edildi .