Nusaybin'de Çoban ve Kızının Ölü Bulunması

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Bestaş ve Milletvekili Nursel Aydoğan, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir çoban ve kızının ölü bulunması ile ilgili, cumhuriyet savcısıyla görüştü.

Nusaybin'de Çoban ve Kızının Ölü Bulunması
Görüşmenin ardından adliye çıkışında kısa bir açıklama yapan Bestaş, soruşturmayı yürüten savcıyla görüştüklerini, 2 gün önce Berfin Akın ve İsmail Akın'ın öldürülmesine ilişkin dosyada hangi delillerin olduğunu, otopsi raporlarını ve delillerin ne aşamada olduğunu öğrenmeye çalıştıklarını söyledi.

Karşılaştıkları tablonun vahim olduğunu ileri süren Bestaş şöyle konuştu: "Maalesef gördüğümüz tablo, diğer cinayetlerden, diğer katliamdan farklı değil. Şu ana kadar henüz olay yerine karakol gitmediği gibi savcılık da gitmemiştir ve hepimiz biliyoruz ki bir cinayet vakası olduğunda mutlak surette olay yerinde bir inceleme yapılması ve delillerin toplanması, faillerin bulunması için çok önemlidir. İlk anda yapılmayan bir incelemede delillerin tümü karartılır, ortadan kaldırılır ve adil bir sonuca, bir yargılamaya gitmesi olanaksızlaşır. Olay, karakol komutanlığının aslı görüşmesafesi içinde. Kameralar bu olayı rahatlıkta görebilir" dedi.

Açıklamadan sonra aralarındn Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ve BDP İlçe başkanı Ayten Kahraman'ın da olduğu grup, adliye önünden ayrıldı .