Kent Konseyi Türkiye’de İlk Yüz Nakli Yapan Prof. Dr. Ömer Özkan’ı Uşak’a Davet Etti

Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın, Türkiye’nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve yüz nakli ile çift kol nakli olan hastaları kente davet edeceklerini söyledi.

Kent Konseyi Türkiye’de İlk Yüz Nakli Yapan Prof. Dr. Ömer Özkan’ı Uşak’a Davet Etti
Nakilleri gerçekleştiren doktorlar ve iki hasta daveti kabul etmesi durumunda Uşak Kent Konseyi geniş katılımlı organ bağışının önemini anlatan bir konferans düzenleyecek. Kent Konseyi Başkanı ve Uşak Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, Türkiye’nin ilk organ naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ile nakil olan Uğur Acar ile Atilla Kavdır’ı, Uşaklı donör Ahmet Kaya’nın ailesini ziyaret etmeleri ve düzenleyecekleri konferansa katılmaları için kente davet ettiklerini bildirdi. Mayıs ayı içerisinde organ bağışının önemini anlatan bir konferans düzenlemeyi planladıklarını ve konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Ömer Özkan ile yüz nakli olan Uğur Acar ile çift kol nakli olan Atilla Kavdır’ı davet edeceklerini belirten Dr. Zafer Aydın, “Kent Konseyi olarak organ bağışının önemini anlatan bir konferans düzenlemeyi planlıyoruz. Davetimizi kendilerine ilettik ve olumlu yanıt aldık. Ömer hoca ve nakil olan Uğur Acar ile Atilla Kavdır kente gelirse bizi çok memnun olacağız. Onları ilk önce Uşaklı donör Ahmet Kaya’nın ablası ve çocuklarını ziyaret ettireceğiz. Daha sonra hep birlikte Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerin ardından konferansta organ bağışının önemini anlatacağız” dedi.

Konferansla ilgili düşüncelerini AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş ile de paylaştıklarını ve desteğini aldıklarını anlatan Dr. Zafer Aydın, “Türkiye’nin ilk yüz naklinin gerçekleşmesinde ilimiz kilit rol üstlendi. Uşaklı Ahmet Kaya’nın ailesi örnek bir davranış sergiledi. Kaya’nın organları Uşak Devlet Hastanesi’nde yapılan operasyonlarla alındı. Kaya’nın çocukları ile Uşak’ta yaşayan ablası Fadime Çil bu süreç boyunca herkese örnek olabilecek bir duruş ortaya koydu. Ömer hoca ile nakil olan iki kardeşimizi Uşak’a davet etmemizin en önemli nedeni ailemizi onure etmektir. Bu etkinliğin bu açıdan da büyük önem taşıdığını düşünüyoruz” dedi.