Facebook’ta 14 Milyar Dolarlık Hisseye ‘talaşçı’ Ortak Çıktı!

Bu yıl gideceği halka arzla değeri 100 milyar dolara çıkması beklenen sosyal paylaşım sitesi Facebook’un ilginç bir konuda mahkemelik olduğu ortaya çıktı

Facebook’ta 14 Milyar Dolarlık Hisseye ‘talaşçı’ Ortak Çıktı!
Wall Street Journal gazetesinin haberine göre 'pres talaş ' işiyle uğraşan bir girişimci, Facebook 'un en büyük hissedarlarından biri olduğunu ileri sürerek şirketin kurucusu Mark Zuckerberg 'e dava açtı.
2010 yılında Paul Ceglia adlı girişimcinin açtığı dava, Facebook avukatlarının yeni deliller ortaya koyması üzerine tekrar gündeme geldi.
Paul Ceglia, 2003 yılında Zuckerberg Harvard Üniversitesi öğrencisiyken kendisini bir internet sitesi kurması için tuttuğunu, bu sitenin Facebook olduğunu ve Zuckerberg 'in Facebook hisselerinin yarısını kendisine ait kılan bir kontrat imzaladıklarını iddia ediyor.
Mark Zuckerberg 'in Facebook hisselerinin değeri 28 milyar dolar civarında hesaplanıyor. Bu da Ceglia 'nın 14 milyar dolar üzerinde hak iddia ettiği anlamına geliyor.
Kontratı güneşte bıraktı
Facebook 'un avukatları Ceglia 'yı dolandırıcılıkla suçluyor ve söz konusu kontratın sahte olduğunu belirtiyor. Facebook tarafına göre, Ceglia 2003 'te Streetfax.com adlı bir site kurdurmak için ilan verdi ve ilana Zuckerberg başvurdu. İkili bir kontrat imzaladı. Zuckerberg 'in avukatları Ceglia 'nın kontratın ilk sayfasını değiştirdiğini ve kendisini Facebook 'un ortağı olarak gösterdiğini söylüyor. Avukatlar Ceglia 'nın kontratı güneşte bırakarak mürekkebin tarihinin anlaşılmamasını sağlamaya çalıştığını ve kontratın iki sayfası arasında da font farkı olduğunu belirtiliyor. Zuckerberg 'in Harvard döneminde yazdığı e-mail 'ler de ikilinin Streetfax.com için anlaştığını göstermek için kanıt olarak sunuldu.