Tiyatro Sanatçısı Levent Ülgen Ted Koleji Öğrencileri İle Buluştu

TED Ankara Koleji İlköğretim Okulu öğrencileri, tiyatro sanatçısı Levent Ülgen ile bir araya geldi.

Tiyatro Sanatçısı Levent Ülgen Ted Koleji Öğrencileri İle Buluştu
Ünlü tiyatrocu Levent Ülgen, kızı Eris Ülgen'le birlikte TED Koleji'nin konuğu oldu. TED Ankara Koleji İlköğretim Okulu Amfitiyatro'da gerçekleştirilen buluşmada, Levent Ülgen'i öğrenciler heyecanla bekledi. Akasya Durağı adlı dizide 'Sinan' karakterini oynayan Ülgen'in salona girmesiyle büyük bir alkış tufanı koptu. Meslek hayatıyla ilgili tanıtım filmini öğrencilerin arasında izleyen Ülgen'i öğrenciler sorularıyla terlettiler. Ülgen, öğrencilere özellikle Türkçe'nin iyi kullanılması gerektiğinibelirterek, diksiyon derslerinin önem taşıdığını ifade etti.

Ülgen, özel hayatı ve meslek hayatı ile ilgili soruları da cevapladı. Okul yönetimi Ülgen'e çerçeve içinde Atatürk'ün kimliğini hediye etti. Öğrencilerle buluşmasından sonra İHA'nın sorularını cevaplayan Levent Ülgen, 27 Mart gününün Dünya Tiyatro Günü olduğunu hatırlatarak, bu günü çocuklarla paylaşmak istediğini belirtti.

Ülgen, "Bu sene de okullara gidip, öğrencilerle kutlamak geldi içimden" dedi

Tiyatro sanatının 2 bin 500 yıldır devam ettiğini ifade eden Ülgen, "İyi ki var. Bizlere insan olmayı öğreten bir sanat. O yüzden hep de olmalı" diye konuştu

Levent Ülgen, 'Kızınızı sahnelerde görebilecek miyiz?' sorusu üzerine, kızının tiyatro ile ilgilendiğini, ancak kendisinin kızının mesleğine karışmayacağını ifade etti.

Ülgen, "Seçtiği mesleği desteklerim, yönlendirmek istemem" şeklinde konuştu.

Eris Ülgen ise, "Ailemin mesleğini sürdürmek isterim. Şu anda oynadığımız 'Bremen Mızıkacıları'nın keyifli bir oyun olduğunu düşünüyorum. Umarım, bunun eğlencesini hiç sönmeden hayatımın sonuna kadar sürdürebilirim" dedi