Ökkeş Şendiller: Genelkurmay, Barnabas İncili'yle İlgili Açıklama Yapmalı

Kahramanmaraş eski milletvekillerinden Ökkeş Şendiller, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Barnabas İncili'yle ilgili film yapma hazırlığında olduğu için öldürüldüğü iddialarının gündeme alınmasını istedi.

Şendiller, Genelkurmay Başkanlığı'nın da arşivlerinde Barnabas İncili bulunup bulunmadığı konusunda kamuoyunu aydınlatması gerektiğini belirtti.

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili eski Kahramanmaraş Milletvekili Ökkeş Şendiller, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’na tanık sıfatıyla ifade verdi.

Sabah saatlerinde Malatya Adliye Sarayı’na gelen Şendiller soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’na 3.5 saat boyunca bilgi verdi. Şendiller, ifade verme işlemi sonrası adliye önünde yaptığı açıklamada, ilk günden bu yana olayın kaza değil suikast olduğu kanısını taşıdığını söyledi.

Kazayla ilgili bildiklerini anlattığını aktaran Şendiller, kaza ile ilgili soruşturmada ‘bir arpa boyu yol alınmadığını’ savundu. Son dönemlerde kazayla ilgili farklı iddiaların gündeme geldiğinin altını çizen Şendiller, bunlardan en dikkat çekici olanının ‘Yazıcıoğlu’nun Barnabas İncili’yle ilgili film hazırlama projesi nedeniyle hedef seçilmesi’ olduğunu vurguladı. Barnabas İncili’nin Genelkurmay Başkanlığı arşivlerinde olduğu iddialarının bulunduğuna işaret eden Şendiller, şöyle devam etti: “Rahmetli Genel Başkanımızla ilgili, mesela geçen ayın gündeminde olan Barnabas İncili ile konu yazıldı çizildi. Barnabas İncili ile ilgili olarak Rahmetli Yazıcıoğlu'nun bir film çalışmasını yaptırdığı gündeme geldi. Ama ’Barnabas İncili'nin Genelkurmay arşivlerinde olduğu’ söylendi ki, bu konuda daha önce kitaplarda yazıldı çizildi. Barnabas İncili'yle ilgilenen birçok kişinin hayati ile ilgili sıkıntılar olduğu iddia edildi. Ama şu ana kadar mesela Genelkurmay öyle bir konu ile ilgili açıklama yapmadı. Ama bu kamuoyunun gündemine geldi ve kamu vicdanında da bu konunun vuzuha kavuşmasında bir beklenti var."Barnabas İncili'nin gerçeğe en yakın İncil olduğunu söyleyen Şendiller, "Bununla ilgili de Vatikan dâhil olmak üzere Hristiyan âleminin algılarının değişeceği hususu var. Bu konuda rahmetlinin önemli çalışmalar yaptığı gündeme geldi. Bu konunun da gündeme alınmasının gerektiğini düşünüyoruz. Ama Genelkurmay'ın bu konuda bir açıklama yapması milletimizin ve kamuoyunun beklentisi haline gelmiştir. Ben buradan aracılığınızla bir daha çağrıda bulunuyorum. Çünkü rahmetli genel başkanımız devlet ve milletle ilgili her konuda çok hassas davranan biriydi. Biz bu kazanın her noktasının açığa çıkmasının, Türkiye demokrasisi ve milli irade bakımında da fevkalade önemli olduğunu düşünüyoruz." açıklamasını yaptı. Olayın arkasında kimlerin olduğunu yargının takip ettiğini kaydeden Şendiller, "Ben hükümetin de bu konuda aksaklıklarının olduğunu düşünüyorum, çünkü 'aramama kurtarmama' faaliyetleri ile ilgili, sorumlular hakkında çok fazla bir şey yapıldığı söylenemez." diye konuştu.