Manavgat'ın Tarihi Evleri Koruma Altına Alınıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde eski tarihi evler hazırlanan proje ile koruma altına alınacak.

Manavgat'ın Tarihi Evleri Koruma Altına Alınıyor
Manavgat Kaymakamlığı, ilçede bulunan hatıllı (içinde harç olmayan) tarihi evleri koruma altına almak ve kültür turizmine kazandırmak için Tarihi Manavgat Evleri Projesi'ni hazırladı. Dünya turizminde söz sahibi olmuş Manavgat'ta şehrin estetik görünümü ve tarihi dokusuna özel önem verdiklerini belirten Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, kültür turizmini yaygınlaştırmak ilçedeki sivil mimari eserleri koruma altına aldıklarını söyledi.

Proje kapsamında tarihi evleri tespit etme çalışmalarını başlattıklarını anlatan Bulgurlu, bazı evleri proje paydaşları ile birlikte restore ettirerek kültür turizmine kazandıracaklarını kaydetti.

Bulgurlu, "Hazırladığımız proje ile Manavgat'taki tarihi evleri koruma altına alarak kültür turizmine kazandırmak istiyoruz. Şehir kimliğinin oluşmasında sivil mimari eserlerin varlığı çok önemli. Tarihi evlerin restore edilerek ve korunarak kültür turizmine kazandırılmasını çok önemsiyoruz." dedi.

Öte yandan Manavgat'ın Side Belediyesi 2,5 yıl önce hayata geçirdiği Kentsel Dönüşüm Projesi ile belde sınırları içinde bulunan 117 yıllık 96 tarihi cumbalı Osmanlı evini restore ettirerek kültür turizmine kazandırmıştı .