Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'dan Açıklama

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl 28'incisi düzenlenecek Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nin, Denizli için gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Zolan, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bir milleti ayakta tutan en önemli özelliğin, bireyler arasındaki dil, din, tarih, amaç ve kültür birliği olduğunu kaydetti.

Tiyatronun da yenilikçi ve sorgulayıcılığıyla düşünme ve düşündürme sanatı olduğunu dile getiren Zolan, Denizli Belediyesi'nin de önemli etkinliklere imza atarak tiyatroya destek verdiğini vurguladı.

Zolan, şunları kaydetti:

''Bu yıl 28'incisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, Denizli için gurur kaynağıdır. Denizli'de çeyrek asrı geride bırakan bir tiyatro festivalinin hala yapılıyor olması kent insanının sahiplenmesi ile mümkündür. Gerçekleştirdiğimiz bunca sanatsal ve kültürel etkinliğin getirisi ise toplumsal duyarlığı üst noktaya taşımak olmuştur. Yerel yönetim olarak biz sanata ve sanatçıya özellikle tiyatro sanatına ve emek veren herkese destek olmaya devam edeceğiz.' '