Belediyenin Borçlarından Geriye 300 TL Kaldı

Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Bölükyayla Belde Belediye Başkanı Nevzat Fırat, belediyenin eski borçlarını ödediklerini belirterek, geriye kalan 300 TL ile hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Belediyenin Borçlarından Geriye 300 TL Kaldı
Belediye Başkanı Nevzat Fırat, İki dönemden beri belediye başkanlığı yaptığını ifade ederek, yaptıkları hizmetleri anlattı.

Beldenin alt yapı problemiyle birlikte bir çok sorununu tamamen çözme noktasına getirdiklerini söyleyen Fırat, ilçeye yapılan hizmetlerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Beldemizde 2 bin 400 metre alt yapı ana hattını belde dışına kadar taşıdık. Beldemize saniyede 23 litre su sağlayacak bir projemiz vardı. Onu hayata geçirdik ve 300 ton kapasiteli bir su deposunun yapımına başladık. Dağı yararak beldemize su taşıyacağız. Bu projeyle birlikte 2 bin 500 nüfusu olan beldemizin çok uzun yıllar su ihtiyacını karşıladık. Bu suyla nüfusumuz 10 bin olsa bile ihtiyaca cevap verebileceğiz. Beldemizi Koçali-2 Barajı sulama projesine dahil ettik. Resmi gazetede yayınladı. Busayede ovamızda sulama imkanı elde edeceğiz. Çabalarımız sonucu beldemize bir lise yapıldı. Kahta ile Bölükyayla arasındaki yol 2012 yılı içindeki programa alındı ve yapımına en kısa zamanda başlanacak. Adıyaman, Kömür, Bölükyayla, İnlice Beldelerinden geçen grup yolumuz ise herhangi bir programa alınmadı. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. Yetkililerden bu konuda da destek bekliyoruz. Bize her zaman destek olan yetkililerin bu konuda da bize yardımcı olacağını düşünüyoruz. Beldemize üç tane taziyeevi yaptık. Kuran kursumuzu açtık. 20 bin metre kare kilitli parke taştı döşedik ve 8 kilometre asfalt yaptık. Bunun yanında bir bulvar projemiz var. Onu da kilitli parke taşı yapacağız. SODES projeleri kapsamında spor tesisleri yapıyoruz. Okullara kalorifer döşemesi çalışmalarımız var. Atık su arıtma tesisi için çalışmalarımız son noktaya geldi. Okullarımıza SODES kapsamında konferans salonları yapma çalışmalarımız var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bize bir çöp aracı hibe edildi. Şu andaacilen bir cenaze yıkama aracına ihtiyacımız var. Bölükyayla merkezi konumda bir belde olduğundan her yere hizmet götürüyoruz. Bizim belediyemizin eskiye dayalı bir çok borcu var. Ben göreve başladığım günden itibaren bu borcun yarısını bitirdim fakat hala 1 milyon lira borcumuz var. Bize gelen paranın yüzde 40'ı kesiliyor. Geriye kalan paralarla maaşları ödeyip hizmet yapmaya çalışıyoruz. Bize hizmet için sadece 300 lira gibi bir para kalıyor. Bu da gerçekten çok ama çok az. Yine de biz sırtımızı Allah'averdik. Allah'ın yardımıyla bir çok hizmete imza attık. Beldemizde yapılar topraktandı ama biz betonarme bir şehir meydana getirdik. Şu anda sokaklarımız ve caddelerimiz çok düzenli. Tüm bu yapılan çalışmalarda milletvekillerimizden tutun bir çok siyasetçimiz ve bürokratımız bize çok destek oldular. "