'Beddiüzzaman ve Muhabbet' Konferansı Düzenlendi

Beddiüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefatının 52. yılı münasebetiyle Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı ile Yeni Asya Vakfı ortaklaşa 'Beddiüzzaman ve Muhabbet' adlı konferans düzenledi.

'Beddiüzzaman ve Muhabbet' Konferansı Düzenlendi
Hisar Salon'da gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Dr. Metin Karabaşoğlu katıldı.

Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü'nün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı Başkan Vekili Abdullah Tel, Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı ile Yeni Asya Vakfının uzun yıllardan beri Adıyaman'da ilim ve kültür alanında, Risale-i Nur'un neşri ve talebe hizmetleri noktasında fedakarane hizmet verdiğini vurguladı. Tel, "Adıyaman'da pek az insanvardır ki her iki vakfımızın tezgahından geçmemiş olsun. Bugün de bu hizmet halkasına yeni bir yenisini eklemek için bu konferansı düzenlemiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere Cenab-ı Hak, her yüz senede bir müceddid-i din gönderiyor. Bu mücedditler Kuran'an-ı Kerim'in ve Hadis-i şeriflerin o asra bakan yönlerini tefsir ederek, Akif'in deyimiyle 'İslam'ı asrın idrakine sunuyorlar.' Son asrın müecidditi olan Bediüzzaman hazretleri de bin senedir teraküm etmiş, birikmiş olan; zındıka tarafından istimal edilen vedinin temellerini sarsan suallere orijinal ve mukni cevaplar vermektedir. Üstad hazretlerinin risale-i nur eserleri başka Kur'an tefsirleri gibi surelerin tümünü sırayla klasik tefsir yapmıyor, o asrın ihtiyacı olan konulara cevap veriyor. Özellikle uluhiyet, tevhid, risalet, haşir, adalet, imanın ve İslam'ın hakikatlerini en geniş manada tefsir ediyor ve çok az da olsa muamelet ve ilmihal bilgilerine temas etmektedir" dedi.

Açılış konuşmasından sonra Dr. Metin Karabaşoğlu, Beddiüzzaman Said Nursi'denbahsederek, ortaya çıkan muhabbetti anlattı. Beddiüzzaman Said Nursi'nin, güzel gören ve güzel düşünen bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Karabaşoğlu, "İnsan bir güzellik görüyorsa o güzelliği seviyordur. Güzel düşünür, güzel görürsek muhabbet halimizin hayatımızın esası oluyor. Güzel düşünüp, güzel görmenin muhabbet insanı olmanın yolunu gösteren Risale-i Nur eserdir" dedi.