Vali Çolak: Kütüphaneler Medeniyetin En Önemli Hazinesidir

Siirt Valisi Musa Çolak, “Kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir.” dedi.

Vali Çolak: Kütüphaneler Medeniyetin En Önemli Hazinesidir
48.Kütüphane Haftası'nın açılışı nedeniyle İl Halk Kütüphanesi'nde bir tören düzenlendi.

Törende kitap okumanın önemine değinildi ve en çok kitap okuyanlara ödülleri verildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Vali Musa Çolak, törende yaptığı konuşmada, “Kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, dünü günümüze, günümüzü yarınlara ulaştıran en önemli yapılardır. Kütüphanelere yapılacak desteği bu yüzden bir sosyal bir sorumluluk olarak görmek gerekir.” diye konuştu.

İl Kültür Turizm İl Müdürü Remzi Uslu ise '7’den 70’e Siirt Okuyor Kampanyası'na destek amacıyla Güres Caddesi'nde, 5 kafede, bin 500 kitaptan oluşan beş kitaplık oluşturulduğunu ve kitap sevenlerin hizmetine sunulduğunu belirtti.

Benzer noktalara kitaplık kurulması çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Uslu, "Bakanlığımızca sağlanan ödenek ile güncel yayınlardan oluşan 5.600 kitap satın alınarak, okuyucu hizmetine sunulmuştur. Kütüphanemiz bünyesinde e-kütüphane, 'Bilgiye Erişimde Engelli Değilsiniz Projesi' kapsamında yapmış olduğumuz görme engelliler bölümü, çocuk bölümü, yetişkinler bölümü, ödünç kitap verme bölümü, görsel ve süreli yayınlar bölümü ile pazar hariç haftanın 6 günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasında kesintisiz hizmet verilmektedir.” diye konuştu.

Program, Vali Musa Çolak ve protokol üyelerinin, kitap stantlarını ve Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından 'Siirt Okuyor Projesi' ile ilgili yapılan tabloların gezilmesiyle devam etti. Vali Çolak, kitap sergisinin kurdelesini minik öğrencilere kestirdi.
Daha sonra törende yıl içinde, İl Halk Kütüphanesi'nden en çok kitap okuyan okuyuculara, Vali Musa Çolak tarafından ödülleri verildi.

Programa katılan tüm katılımcılar, il kütüphanesinde yarım saat kitap okuması ile buradaki program sona erdi.Kutlamalara, Siirt Valisi Musa Çolak, Vali yardımcıları Erkan Kalender, Gürbüz Saltaş, İl Milli Eğitim Müdürü Davut Okçu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, Kültür Turizm İl Müdürü Remzi Uslu, İl Genel Meclis üyeleri, kamu kurum müdürleri, köy ve mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hafta boyunca, Siirt il merkezinde ve ilçelerdeki kütüphanelerin öncülüğünde, kitapları ve kütüphaneleri konu alan çeşitli etkinliklere yer verilecek.